• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Süleyman Soylu’dan tüyler ürperten açıklama: 8 aydır beni...

Yeniakit Publisher
2021-12-31 11:46:00 -
Süleyman Soylu’dan tüyler ürperten açıklama: 8 aydır beni...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, PKK ile iltisaklı DİAYDER’in referansıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yerleştirilenlere yönelik teftiş başlatması üzerine gelen eleştirilerle ilgili şok bir bilgi paylaştığını belirtti. Selvi, Soylu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yakın bir mevkide İçişleri Bakanlığı’nın yeri olduğunu ifade edip, ”Ben İstanbul’da olduğum zaman görüşmelerimi orada yapıyorum. 8 aydır beni takip ediyorlarmış. Ben usul olarak misafirlerimi kapıda karşılar, kapıda uğurlarım. Bunların hepsini takip etmişler” dediğini yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, PKK ile iltisaklı DİAYDER’in referansıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yerleştirilenlere yönelik teftiş başlatması üzerine gelen eleştirilerle ilgili şok bir bilgi paylaştığını belirtti. Selvi, Soylu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yakın bir mevkide İçişleri Bakanlığı’nın yeri olduğunu ifade edip, ”Ben İstanbul’da olduğum zaman görüşmelerimi orada yapıyorum. 8 aydır beni takip ediyorlarmış. Ben usul olarak misafirlerimi kapıda karşılar, kapıda uğurlarım. Bunların hepsini takip etmişler” dediğini yazdı. İşte o tüyler ürpertici bilginin detayları:

"PKK ile iltisaklı DİAYDER’in referansıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yerleştirilenlere yönelik teftiş başlatması üzerine gelen eleştirilere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Şehirlerde terörizmle mücadele etmeyecek miyiz?” diye tepki göstermişti. Soylu, Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal örneğini vererek:

“Fehriye Erdal kimdi? Çok yüksek korunaklı Sabancı Center’a nasıl girmiştir?” diye sormuştu. DHKP-C Militanı Fehriye Erdal, Susurluk kazasında yaşamını yitiren eski emniyet müdürlerinden Hüseyin Kocadağ’ın referansıyla temizlikçi olarak Sabancı Center’a girmiş ve büyük bir katliama imza atmıştı.

Bunu neden anlattım. İstanbul Belediyesi’ne yönelik teftiş başlatılması üzerine bu durum Ekrem İmamoğlu hakkında mağduriyet algısı oluşturur şeklinde değerlendirmelere konu olmuştu. AK Parti içinde de bu yönde düşünenler vardı.

Hem bu olay hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Tüm belediyelerimizin telefonları dinleniyor’ iddiası, AK Parti MKYK’da gündeme getiriliyor. Orada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu enteresan bir bilgiyi paylaşıyor. Öğrenince irkildim. Çünkü Soylu, İçişleri Bakanı olarak devletin önemli bilgilerine sahip birisi. 

8 AYDIR TAKİP ETMİŞLER

Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yakın bir mevkide İçişleri Bakanlığı’nın yeri olduğunu belirterek, ”Ben İstanbul’da olduğum zaman görüşmelerimi orada yapıyorum. 8 aydır beni takip ediyorlarmış. Ben usul olarak misafirlerimi kapıda karşılar, kapıda uğurlarım. Bunların hepsini takip etmişler” diyor.

KİMLERLE FOTOĞRAFLARI VAR?

Süleyman Soylu, sözde din adamlarından oluşan DİAYDER’in PKK ile ilişkisi hakkında da bilgi veriyor. “DİAYDER’dekiler PKK ile bağlantılı. Onların kimlerle fotoğrafları olduğunu, bu fotoğrafları nerede çektirdiklerini biliyoruz”diye konuşuyor.

2022’DE SİVİL İTAATSİZLİK

Soylu bir bilgiyi de paylaşıyor. KCK çok deşifre olunca PKK’nın şehir yapılanmasında YSP’ye ağırlık verdiğini belirtiyor. “2022’de bütün hedefleri sivil itaatsizlik eylemleri” diyor. (...)"

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hizipsavar

ekoşun sonu hapis demiştim. yolcudur abbas bağlasan durmaz. o kadar kibrin bir gün batacağı belliydi. hatta boyuna kilsuna cürmüne bakmadan son zamanlarda başkan doğrudan dil uzatmaya başlamıştı. şimdi sizi kimse kurtaramaz. o pkklıların dhkpclilerin fetocuların hesabını vereceksiniz. aklı olan şimdiden ifade verir kurtarır. son pişmanlık fayda etmez.

Gültekin

İçişlerinden sorumlu bir bakan olan, sayın Soylu, İstanbul gibi metropol bir şehri belediyesine, ne oldukları belli olmayanların işe alınmasını hafife sakın almayınız, bunlar memur kisvesi altında çok gizli şehir etütleri yapabilirler, bunun içindir ki İstanbul2un her karış toprağı tehdit altında olunduğu unutulmamalıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23