• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Süleyman Soylu'dan şehit edilen Nakşibendi Şeyhi için başsağlığı mesajı! Abdülkerim Çevik kimdir?

Yeniakit Publisher
2020-01-19 14:52:00 - 2020-01-19 20:55:38
Süleyman Soylu'dan şehit edilen Nakşibendi Şeyhi için başsağlığı mesajı! Abdülkerim Çevik kimdir?

Son dakika haberine göre Bitlis’te Nakşibendi Tarikatı Şeyhi Abdülkerim Çevik uğradığı silahlı saldırı sonrası şehit oldu. Çevik’in şehadet haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yayınladığı başsağlığı mesajında “Çok hüzünlüyüm... Bir alimin ölümü bir alemin ölümüdür” dedi. Peki Nakşibendi Şeyhi Abdülkerim Çevik Hoca kimdir?

Bitlis’in Güroymak ilçesinde Nakşibendi tarikatı şeyhi ve Bitlis Güroymak  Medresesi Başmüderrisi olan Ablülkerim Çevik uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Çevik’in ölüm haberini aldıktan sonra sosyal medyada başsağlığı mesajı paylaştı.

Nakşibendi tarikatı şeyhi Abdülkerim Çevik’in uğradığı silahlı saldırı ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatırken saldırının nedeni belirsizliğini koruyor. Öte yandan Çevik’in cenazesinin Şeyh Abdurrahmani Taği Kabristanında toprağa verileceği öğrenildi.

Bakan Soylu’dan başsağlığı mesajı

Nakşibendi Şeyhi Abdülkerim Çevik’in öldürülmesi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da taziye mesajı geldi. Bakan Soylu, Çevik için verdiği başsağlığı mesajında olaya çok üzüldüğünü belirtti.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Çok hüzünlüyüm... Bir alimin ölümü bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim ÇEVİK Allah’a yürüdü. Allah rahmet eylesin...”


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Nakşibendi Şeyhi Abdülkerim Çevik Hoca kimdir?

Şeyh Muhammed Diyaeddin’in torunlarından Şeyh Ataullah’ın çocuklarından olan Seyda Abdulkerim Çevik, Bitlis İli Güroymak ilçesinde dünyaya geldi. 6 yaşında başladığı ilk eğitim ile birlikte, Güroymak'ta çeşitli medreselerde eğitimine başladı.

1988 yılından itibaren, Seyda Burhaneddin’in Başmüderrisliğini yaptığı Siirt/Tillo Medresesinde eğitimine devam etti.

Bitlis İli Güroymak ilçesinde bulunan Norşin medresesinde Başmüderris olan Seyda Abdulkerim Çevik, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İlahiyat ve Sosyoloji bölümleri mezunuydu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kenan taşdemir

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

Ferhat k

ALLAH Rahmet eylesin dualarımız sizinle
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23