Sukur-uş Şam Tugayı, Ahraruş Şam’dan ayrıldı
2015’in Mart ayında Ahrar-ul Şam ile birleşen Sukur-uş Şam Tugayı, birleşmeyi bozarak ayrılma kararı aldı.
Sukur-uş Şam Tugayı lideri Ebu İsa el-Şeyh ile birlikte Ahraruş Şam’dan ayrılan grubun 400 kişilik olduğu bildirildi. Aralarında Sukur-uş Şam’ın ikinci lideri bulunan bir kısım ise Ahraruş Şam’da kalmayı tercih etti.
Sukur-uş Şam ile Ahraruş Şam arasında gerginlik haftalardır devam ediyordu, Sukur-uş Şam lideri Ebu İsa Al-Şeyh’in attığı twitlerden de anlaşılıyordu.
Anlaşmazlık sebepleri idari işler ön plana çıksa da, Sukur-uş Şam lideri Ebu İsa’nın Ahraruş Şam ile Şam’ın Fethi Cephesi’nin birleşme çabaları ayrılığı getirdiği düşünülüyor. Sukur-uş Şam lideri Ebu İsa iki grubun birleşmesine karşı olduğu biliniyor.
Geçtiğimiz yıl Sukuruş Şam lideri Ebu İsa (en sağda), Ceyşul İslam lideri Zehran Alluş (ortada) ve Ahraruş Şam lideri Ebu Cabir (en solda) ile İstanbul’da buluşmuştu:
Kaynak : medyatimes
