• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sudanlılar İsrail ile ilişkilerde normalleşme girişimlerini protesto etti

Yeniakit Publisher
2020-02-09 18:59:31 -
Sudanlılar İsrail ile ilişkilerde normalleşme girişimlerini protesto etti

Eylemde, "Mescid-i Aksa'sız barışa hayır", "İsrail ile normalleşmeye hayır" ve "Ey Burhan Mossad'la nasıl uzlaşırsın?" yazılı pankartlar açıldı

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da toplanan göstericiler, Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Uganda'da görüşmesini ve yönetimin İsrail ile normalleşme çabalarını protesto etti.

Başbakanlık binası önünde, Normalleşmeye Karşı Sudanlılar Birliği'nin organize ettiği eylemde, Burhan-Netanyahu görüşmesi karşıtı sloganlar atıldı.

Filistin halkına ve Mescid-i Aksa'ya destek verilen eylemde, "Mescid-i Aksa'sız barışa hayır", "İsrail ile normalleşmeye hayır" ve "Ey Burhan Mossad'la nasıl uzlaşırsın?" yazılı pankartlar açıldı.

Eylemciler, Orgeneral Burhan ve İsrail'e tepki gösterdi.

Sudan'daki çok sayıda siyasi parti, Burhan-Netanyahu görüşmesini, "Filistinlileri sırtından bıçaklamak" olarak nitelendirmişti.

ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Burhan-Netanyahu görüşmesi tartışmalara neden oldu

Orgeneral Burhan, 3 Ocak'ta İsrail Başbakanı Netanyahu ile Uganda'da bir araya gelmiş, İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, görüşmenin Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin davetiyle gerçekleştiği duyurulmuştu.

Netanyahu da Twitter'dan, "İki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirecek iş birliğini başlatma konusunda fikir birliğine vardık." paylaşımında bulunmuştu.

İsrail, 1967'de Filistin topraklarının işgaline tepki olarak ilişkilerini kesen Afrika ve Körfez ülkeleriyle arasını yeniden düzeltmek istiyor.

Sudan'ın başkenti Hartum, 1967'deki Arap-İsrail savaşının ardından burada düzenlenen ve "İsrail ile barışa hayır, İsrail'in devlet olarak tanınmasına hayır ve İsrail ile müzakerelere hayır" içerikli genelgeyle sonuçlanan Arap Zirvesi nedeniyle "3 'hayır'ın başkenti" olarak da biliniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23