• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sudan ordusu muhalif lideri gözaltına aldı

Yeniakit Publisher
2021-10-27 12:57:00 -
Sudan ordusu muhalif lideri gözaltına aldı

Darbe sonrası Sudan ordusunun başbakan dahil çok sayıda üst düzey siyasetçiyi gözaltına alması sonrası, üç muhalif liderin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Sudan ordusunun hükümeti feshederek başbakan dahil çok sayıda üst düzey siyasetçiyi gözaltına alması sonrası, güvenlik güçlerinin önde gelen üç muhalif lideri daha gözaltına aldığı bildirildi.

Ulusal basına yansıyan haberlere göre, muhalif liderlerin aileleri, güvenlik güçlerinin gece yarısı evlere gelerek yakınlarını gözaltına aldığı bilgisini paylaştı.

Söz konusu muhaliflerin isimleri Sudan Meslek Odaları Birliği Başkanı İsmail el-Tac, Sudan Ümmet Partisi lideri Sıddık el-Mehdi ve eski Başbakan Danışmanı Halid es-Silik olarak açıklandı.

Muhalif liderlerin nereye götürüldüğü ve durumuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Olağanüstü hal ilan edildi

Sudan'da 25 Ekim sabahı Başbakan Abdullah Hamduk ile çok sayıda siyasetçi gözaltına alınmış, Hamduk'un dün akşam serbest bırakıldığı açıklanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Askeri müdahalenin ardından hükümetin sivil kanadı ve çok sayıda siyasi parti, halka sokağa inme çağrısı yapmıştı.

Çağrının ardından başkent Hartum'un farklı bölgelerinde bir araya gelen binlerce Sudanlı, askeri müdahaleye karşı gösteri düzenlemeye başlamıştı.

Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, olağanüstü hal ilan ettiklerini, Egemenlik Konseyi ve kabinenin feshedildiğini ve Sudan'daki tüm kesimleri temsil edecek teknokrat bir hükümet kurulacağını duyurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23