• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sonunda İsrail’le normalleşeceğiz

Yeniakit Publisher
2020-10-17 16:01:00 -
Sonunda İsrail’le normalleşeceğiz

Filistin davasını satıp İsrail’le normalleşme adımı atan Körfez ülkeleri gibi Suudi Arabistan da bu hayali kuruyor.

Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, yolun sonunda İsrail’le normalleşmenin olacağını bildirdi. Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü’nün video konferans yöntemiyle düzenlediği toplantıya katılan Al Suud, “Biz barışa bağlıyız, barış bölge için stratejik bir gereklilik. İsrail’le normalleşme de yolun sonunda bunun bir parçası. Suudi Arabistan’ın 1981’deki önerisi ve Arap Barış Girişimi’nin önerisi de bu” ifadelerini kullandı. Al Suud, “Bu nedenle biz daima normalleşmenin olacağını tasavvur ediyoruz. Ancak aynı şekilde Filistin devletini ve İsrail-Filistin barış planını da gerçekleştirmemiz gerek” diye konuştu. 

Şu an İsrail ve Filistin’i müzakere masasına döndürmeye odaklanmak gerektiğini belirten Al Suud, kalıcı barış ve istikrara götüren tek yolun İsrailliler ve Filistinlilerin anlaşmasından geçtiğini ifade ederek, bu gerçekleşmezse, bölgede yaranın hep açık kalacağını söyledi. Suudi’nin yakın müttefikleri Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn’in İsrail ile normalleşme anlaşmaları imzalamasının ardından Riyad ile Tel Aviv arasındaki yakınlaşma da arttı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gerçekler

Bu ihanet içinde olan yönetici kuklaları anlaşma dediği İsrail tarafından yönetilmektir. Bu Türkiye'ye uyguladıkları düşmanca tavır İsrail'in istemesi ile hareket etmeleridir. Normalleşme yalanı aldatmasıyla müslüman ülkelere düşmanlık yapacaksın İsrail'in çıkarlarına hizmet edeceksin.yazıklar olsun size bu anlaşma size çok pahalıya mal olacak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23