• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılay çadır satma işine giremez!

Yeniakit Publisher
2023-05-11 21:38:00 - 2023-05-11 22:05:28
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılay çadır satma işine giremez!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kızılay çadır satma işine giremez. Bu konu beni ciddi manada üzdü. Biz onları çadır üretiminde aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Çadır konusunda en ufak bir sorunlarının olmaması gerekir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay'ın çadır satmasına ilişkin, "Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir." dedi.

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Hatay Kırıkhan'da olduğunu anlatan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi öğrencisi Miray Turan, göçük altında kaldığını ve babasını da kaybettiğini belirtti.

"Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez"

Kendisinin 11, babasının ise 20 saat enkaz aldığında kaldığını aktaran Turan'ın, "Benim sorum şu. Birçok arkadaşımızın da aklında olan depremde çadır satan, huzur hakları gibi sebeplerle Kızılay Genel Müdürü ve Kızılay çok fazla gündeme geldi. Bu konu hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum." sözleri üzerine Erdoğan, "Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir." ifadesini kullandı.

"köy konutlarını teslim etmeye teslim almaya başladık"

6 Şubat'taki depremlerin Türkiye yerine başka ülkelerde gerçekleşmesi halinde o ülkelerin başlarına neler geleceğini soran Erdoğan, "Bütün bunlara rağmen şu an itibarıyla enkaz kaldırma çalışmalarına varıncaya kadar büyük oranda bu işi bitirdik. Şu anda köy konutlarını teslim etmeye teslim almaya başladık. Şimdi kalıcı konutları bir taraftan hızla yapıyoruz. Kalıcı konutların yapımıyla da inanıyorum ki vatandaşlarımıza teslim törenleri başladığı zaman onları daha da rahatlatacağız." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

murat

günaydın

Uğur

Reisin alternatifi olsaydı sırf Zilletçi bir şımarığa olan bu baştan aşağı yanlış lafı yüzünden bile ona oy vermekten vazgeçerdim. Muhacir oğlu Muharrem ona kazandırmak için dört dönüyor, o ise kaybetmek ve ülkeyi düşmanlarına teslim etmek için.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23