• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Soma’da Önce Kadın” Birleşmiş Milletler ülkelerine kalkınmada örnek proje olarak anlatılacak

Yeniakit Publisher
2016-03-17 13:02:00 -
"Soma’da Önce Kadın" Birleşmiş Milletler ülkelerine kalkınmada örnek proje olarak anlatılacak

Vodafone Türkiye, KAGİDER ve Soma Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen ve 10 ay gibi kısa bir sürede kooperatifleşmeyi başararak bölgedeki 370 kadına sürdürülebilir bir gelir kapısı sunan Soma’da Önce Kadın Projesi, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun 60. Dönem Toplantısı kapsamında “Kırsal Alanda Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kadınların Güçlendirilmesi” teması altında tüm dünyaya başarı hikâyesi olarak anlatılacak

17 Mart 2016, New York - "Teknoloji Hayatın Hizmetinde" vizyonuyla kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlendirilmesi için çalışmalar yürüten Vodafone Türkiye’nin, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Soma Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun 60. Dönem Toplantısı kapsamında tüm dünyaya “Kırsal Alanda Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kadınların Güçlendirilmesi” başlığı altında örnek proje olarak anlatılacak.

KADINLARA YENİ GELİR MODELLERİ SUNUYOR

Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi”, “gelir fırsatları”, “bilgiye erişim” ve “iletişim” başlıkları altında kadınlara yönelik tüm ihtiyaçlarını tek pakette toplayan kadınlara yönelik Türkiye’nin Ilk sosyal iş modeli Vodafone Önce Kadın Programı’nın önemli bir ayağını oluşturuyor.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Vodafone, söz konusu program ile bugüne kadar Türkiye’de toplam 625 binden fazla kadının ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarına destek oldu.

Vodafone Önce Kadın” programı kapsamında kapsamında sunulan gelir modelleri arasında yer alan ve kadınların el emeği ürünlerini tek bir SMS ile alıcıya ulaştırmalarını sağlayan “Vodafone Önce Kadın İlan Servisi”ne bugüne kadar 20 binden fazla ilan verildi.

Yatırımcısı ve tüm çalışanları kadınlardan oluşan “Vodafone Önce Kadın Mağazaları” 9 ilde kadınlara yeni istihdam olanakları sağlarken, Soma Belediyesi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle hayata geçirilen ve bölgede el işi üretiminin merkezi haline gelmesi hedeflenen “Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi” ile 370 kadına ulaşıldı. Vodafone ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle 10 ilde başlattığı “Girişimcilikte Önce Kadın” projesiyle 1 yılda 10 binden fazla kadını girişimcilikle tanıştırdı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23