• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Skandal sözler sonrası AK Parti, MHP ve İYİ Parti'den çok sert tepki

Yeniakit Publisher
2020-06-22 17:43:00 - 2020-06-22 17:49:38
Skandal sözler sonrası AK Parti, MHP ve İYİ Parti'den çok sert tepki

İzmir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in skandal "İzmir'in ayrı bir bayrağı olsun, ayrı bir para birimi olsun" sözleri sonrası AK Parti, MHP ve İYİ Parti'den çok sert tepkiler geldi.

İzmir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir video konferans görüşmesinde "İzmir'in ayrı bir bayrağı olsun, ayrı bir para birimi olsun" gibi projeleri olduğunu söyledi. Bunun üzerine AK Parti, MHP ve İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu, "Doğru bulmuyorum. İzmir'in tarihi ile ilgili Tunç Bey'in doğru kaynaklardan bilgi edindiği kanaatini taşımıyorum" dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, "Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez. İzmir'e ve İzmir'in temsil ettiği değerlere bundan daha büyük saldırı olamaz" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "kente özgü bayrak ve para" açıklamalarını doğru bulmadığını belirtti.

İYİ Parti, AK Parti ve MHP İzmir milletvekilleri, Soyer'in online olarak katıldığı bir video konferansta "kente özgü bayrak ve para" açıklamalarına tepki gösterdi.
Dervişoğlu, Soyer'in açıklamalarını yüzeysel dinlediğini, kentin sıradan bir şehir olmadığını, İzmir'in Türkiye açısından önemli bir yer olduğunu belirtti.

İzmir halkının küçük tartışmalarda boğulmak istemediğini ifade eden Dervişoğlu, "İzmir halkı kendisini doğru ve ehil yöneticiler yönetsin istiyor. İzmir'de maceraperest adımların atılmasını da yerinde bulmam. Doğru bulmuyorum. İzmir'in tarihi ile ilgili Tunç Bey'in doğru kaynaklardan bilgi edindiği kanaatini taşımıyorum. İzmir'in tarihiyle, tarih sahnesindeki yeriyle ilgili gelecek düşüncesi ve vizyonuyla ilgili doğru yerlerden enformasyon alması lazım" diye konuştu.

'İzmir bu vatanın en kadim unsuru'

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Hasan Tahsin'in düşmana ilk kurşunu sıktığı, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve nihayete erdiği kent olan İzmir'in bu aziz vatanın en kadim unsuru olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"9 Eylül 1922 günü, Yüzbaşı Şerafettin'in İzmir Hükümet Konağı'na astığı ay yıldızlı al bayrağımız bir daha asla inmeyecektir. ‬Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kahraman silah arkadaşlarının, bu toprakları Kuva-i Milliye ruhuyla bize vatan yapan tüm aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize öğrettiği bir şey var; milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez. ‬(Soyer) İzmir için bir eyalet planı olduğunu itiraf ediyor. İzmir'e ve İzmir'in temsil ettiği değerlere bundan daha büyük saldırı olamaz. Vatan, kişinin hem doyduğu hem de gözyaşının aktığı yerdir. Çanakkale Harbi, Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Marşı'dır. Hasan Tahsin'dir, Yüzbaşı Şerafettin'dir, 9 Eylül'dür, İzmir'dir. Vatan, bizim evimizdir."

'İzmir'in bir bayrağı, parası, toprağı şanı ve şerefi var ama bir belediye başkanı yok'

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu da Soyer'in açıklamalarına tepki göstererek, "İzmir'in bir bayrağı, parası, toprağı şanı ve şerefi var ama bir belediye başkanı yok" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise İzmir'in kurtuluş ve kuruluşun şehri olduğunu vurgulayarak, "İzmir, ay yıldızlı bayrağımıza ayak bastırmayanların şehridir. İzmir'in, vatanseverliği, ülkesinin bölünmez bütünlüğü söz konusu ise neler yapabileceğini unutma gafletidir bu. Soyer, açıkladığı bölen, ayrıştıran projelerini gerçekleştirme hayallerini kursa da önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de "İtiraf bu. Biz artık Tunç Soyer'in gizli bir ajandası olduğu şüphesinin kesinleştiğini düşünüyoruz. Bölünmez bütünlüğümüzün bu kadar bariz saldırı altında olduğunu düşünüyoruz. İzmir, milli değerler ve üniter yapımızdan yanayken Soyer'in eyalet sistemini hatırlatan açıklamaları son derece tehlikeli ve düşmancadır. İzmir'in bir tek bayrağı var, o da ay yıldızlı bayrağımızdır" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Faruk Alci

Bu s....size bir pkk liya nasil muamele ediliyorsa ve nasil mudehale ediliyorsa aynisini uygulamak lazim. Boyle bir seyi nasil dillendirebiliyor. Bu fikir ozgurlugu degildir. Bu boluculuktur. Bu izmiri lazkiye zannediyor herhalde. Oraya benzetmeye calisiyorlar ama bu olmiyacak. Rahmetli muhsin baskan ne demisti Turkiyeyi suruyee gibi yapmaya calisiyorlar buna asla musade etmiycegiz demisti. O sozlerin anlamini herkes anlayamaz.

vedat uşaklıgil ataseven

CHP MİLLİ GUVENLİK SORUNUDUR VE ACİLEN KAPATILMALIDIR...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23