• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sivas'ta hasta yakınlarının güvenlik görevlilerini darbetmesi güvenlik kamerasında

Yeniakit Publisher
2020-02-25 15:22:11 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sivas'ta hasta yakınlarının güvenlik görevlilerini darbetmesi güvenlik kamerasında

Darbedilen biri kadın 3 güvenlik görevlisi, hasta yakınlarından şikayetçi oldu

SİVAS (AA) - Sivas Numune Hastanesinde iki hasta yakını, biri kadın 3 güvenlik görevlisini darbetti.

Numune Hastanesinde dün yakınlarını hastaneye getiren iki kişi ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine güvenlik görevlileri Fatih Yıldız, Münire Eker ve İlhan Canlı darbedildi. Güvenlikçilerden Fatih Yıldız'ın burnu kırıldı.

Darp raporu alan güvenlik görevlileri, hasta yakınlarından şikayetçi oldu.

Öte yandan olay, güvenlik kameralarına da yansıdı.

- Sendikadan kınama

Özel Güvenlik ve Koruma İşçileri Sendikası (Öz Güven-Sen) Sivas İl Başkanı Muhammed Yalçınkaya, hastane bahçesinde yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Özel güvenlik görevlilerinin görevlerini büyük bir hassasiyetle yerine getirdiklerini belirten Yalçınkaya, "Sağlık çalışanlarının ve hastaların canlarını, canları pahasına koruyan özel güvenlik görevlisi kardeşlerimize geçen hafta ve dün itibarıyla hasta yakınları tarafından saldırıda bulunulmuştur." dedi.

Her iki olayda 8 güvenlik görevlisinin hasta yakınlarınca darbedildiğini belirten Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"Bu olaya müteakip emekçi kardeşlerimiz tarafından darp raporu alınarak hukuki süreç başlatılmıştır. Alın teriyle gece gündüz demeden çalışarak evine ekmek götüren emekçilerimiz hasta yakınlarınca canavarca bir hisle vücutlarının farklı bölgelerinde kemik kırıklarına varan bir şiddet ile karşı karşıya kalmıştır. Ülke genelinde özel güvenlik görevlisi emekçilerine şiddet artarak devam etmektedir. Özellikle sağlık sektöründe emekçilerimize yönelik şiddetin son bulması, iş yerlerinde güvenle görevlerini yapabilmeleri için caydırıcı yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi talebimizi bir kez daha yineliyoruz."




Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23