• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şırnak’taki beldede dikkat çeken karar! Evliliklerde 'limit' getirildi

Yeniakit Publisher
2020-02-07 17:35:00 - 2020-02-07 19:59:28
Şırnak’taki beldede dikkat çeken karar! Evliliklerde 'limit' getirildi

​Şırnak'ın Kumçatı beldesinde ikamet eden Batuyan Aşireti, gençlerin evlenmelerini kolaylaştırmak için örnek bir karara imza attı. Alınan kararla düğün masrafları ve altın alım miktarlarına sınırlama getirildi.

Şırnak'ın Kumçatı beldesinde ikamet eden Batuyan Aşireti, evliliklerin kolaylaşması için emsal niteliğinde bir karar aldı. Batuyan Aşireti, paylaştığı belge ile düğün masrafları ve altın alım miktarlarına sınırlama getirdi.

Takı alımlarına sınırlama getirildi

Alınan kararda artan düğün masrafları nedeniyle birçok gencin evlenemediği ve yuva kuramadığı belirtilerek gençlerin yuva kurmasını kolaylaştırmak ve israfın önüne geçmek için bu kararın alındığı ifade edildi.

Paylaşılan belgede, "Toplumumuzun artan düğün masrafları gençlerimizin evlenmelerini engellemektedir. Bu itibarla gençlerimizin yuva kurmalarını kolaylaştırmak için Allah (c.c) ve Resulü'nün emirlerinin icrası ve israfın önüne geçmek zaruri bir hal almıştır.

Bu nedenle toplumumuzun beklentisini gerçekleştirmek için Batuyan Aşireti'nin Kumçatı beldesinde bulunan ve isimleri tutanakta geçen belediye başkanı, cami imamları, mahalle muhtarları, belde başkanından müteşekkil 06.02.2020 günü Kumçatı Belediyesinde toplanarak aşağıdaki kararları almış olup hiç kimse bu limitin üstüne çıkmayacağı kararına varılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Alınan karara göre;

- Başlık parası tamamen kaldırıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Şirani tamamen kaldırıldı.

- Gelinlik İslami usul ve esaslara göre olacak.

- Takı alımlarında belirlenen limitler aşılmayacak

Takı alımlarında aşağıdaki limit aşılmayacak

- 1 çift altın bilezik

- 75 cm altın zincir

- 1 altın küpe

- 2 adet altın yüzük.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SUZAN

HALA NE GÜNLERİ YAŞIYORUZ.BORÇLA ALINIR EVLENDİKTEN SONRA SATILIR.BIRAKIN DA KIM NEYİ VARSA ONU ALSIN.

berzah_

eksik kalmış maddeler,düğünde havaya dolar saçılmayacak,çalgı çengi olmayacak,sanatçı adı altında milli ve manevi değerlerimizi aşağılayan bazı mahluklara sahne izni verilmeyecek vs gibi maddeler olsaydı daha da güzel olurdu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23