• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sıraya girdiler! Türk donanmasına talep artıyor

Yeniakit Publisher
2019-12-16 09:22:00 -
Sıraya girdiler! Türk donanmasına talep artıyor

Türk Deniz Kuvvetlerinin tecrübesi ve Doğu Akdeniz’deki varlığıyla dikkatleri üzerine çekmesinden sonra ortak tatbikat ve manevra talepleri arttı.

Son yıllarda artan gücü, tecrübesi ve Doğu Akdeniz’deki varlığıyla dikkatleri üzerine çeken Deniz Kuvvetleri, 15 günde NATO, ABD ve İtalyan donanmalarıyla tatbikatlar yaptı. Türk Donanması’na ortak tatbikat ve manevra talepleri artıyor.

Türk Deniz Kuvvetleri, doğal gaz yataklarının keşfedilmesiyle birlikte büyük donanmaların boy gösterdiği Doğu Akdeniz’deki varlığı ile dikkat çekiyor. Sadece Aralık ayında NATO, ABD ve İtalya donanmaları ile tatbikatlar yapan Türk Deniz Kuvvetleri’ne, ortak tatbikat talebinde yoğun ilgi gösterildiği belirtildi. Uzmanlar, “Türk Donanmasının bölgedeki etkinliği, sahip olduğu eğitim seviyesi ve tecrübesi, diğer ülke donanmalarının da ilgisini çekmekte, bu durum birlikte eğitim yapma ve bilgi paylaşımı taleplerinin de artmasına neden oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Güçlü duruş

Yeni keşfedilen doğal gaz yatakları sonrasında pay kapma mücadelesi yaşanan Doğu Akdeniz’de, Türkiye’yi yalnızlaştırarak ve oyun dışı bırakmak isteyen Yunanistan ve GKRY’nin her hamlesi boşa çıkmaya devam ediyor. Başkan Erdoğan’ın geliştirdiği yeni konseptle hem diplomaside hem de askeri alanda güçlü manevralar yapan Türkiye, oynanan her oyunu bozma konusunda güçlü bir duruş gösteriyor. Deniz Kuvvetleri’nin Mavi Vatan’daki gücü manevraları bozmada etkili oluyor. Etkin ve caydırıcı bir güç olan Deniz Kuvvetleri, Türk deniz yetki alanlarında denizde durumsal farkındalık yarattı. Türkiye’nin deniz yetki alanlarındaki hak ve menfaatlerini korumak maksadıyla Akdeniz Kalkanı Harekâtı ile tüm Doğu Akdeniz’de 365 gün 24 saat varlık gösteren, planlı tatbikatların yanı sıra, bölgeye intikal eden hemen hemen tüm müttefik ve dost savaş gemileriyle geçiş eğitimleri icra eden Deniz Kuvvetlerinin Akdeniz’in en güçlü donanmalarının başında geliyor.

Bir ayda 5 büyük tatbikat

Türk Deniz Kuvvetleri gemileri sadece Aralık ayı içerisinde; 3’ü NATO’nun Kanada, İspanyol ve Yunan gemilerinden oluşan Daimi Deniz Görev Grubu ile, biri Uçak Gemisi USS H.Truman, muhrip USS Ross ve kruvazör USS Normandy’den oluşan ABD Görev Grubu ile, diğeri GKRY’nin müşterek eğitim yaptığını ilan ettiği İtalyan ITS Martinengo ile olmak üzere toplam 5 eğitim icra etti.

Rumlar algı peşinde

Deniz Kuvvetlerinin bu ezici üstünlüğüne rağmen Türkiye ile tek başına asla mücadele edemeyeceğinin farkında olan GKRY ise, gücünü abartmak için algı çalışmaları ile dikkat çekiyor. 12 Aralık’ta Limasol açıklarında sözde çok kapsamlı bir deniz tatbikatı yaptığını ilan eden GKRY’nin, aslında sadece kendi karasuları kapsayan dar bir alanda kısıtlı seviyede, basit ölçekte ve kısa süreli bir arama kurtarma eğitimi icra ettiği ortaya çıktı. Uzmanlar, “Aslında GKRY her ay bu tip arama kurtarma eğitimlerini limanlarına gelen yabancı gemilerle yapıyor ve sanki çok büyük bir tatbikat yapmış gibi basın üzerinde algı harekâtı yapıyor” tespiti yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ene ekersen onu biçersin

100 yıl boyunca batının şımarık çocuğunamı bırakacaklardı BATININ DOĞALGAZ KADERİNİ PARAYI BULUNCA EĞLEMEK İÇİN TABAK KIRARSAN 11 MİLYON NUFUZ 380 MİLYARDOLAR BORÇ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23