• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sır görüşmede konuşuldu: Esed, Hakan Fidan’dan 3 şey talep etti!

Yeniakit Publisher
2020-01-20 00:04:00 - 2020-01-20 00:04:45
Sır görüşmede konuşuldu: Esed, Hakan Fidan’dan 3 şey talep etti!

İddialara göre, Şam rejimi Suriye’nin toprak bütünlüğünün tanınmasının da aralarında olduğu 3 talebi Hakan Fidan ile yapılan görüşmede Ankara’ya iletti.

Geçtiğimiz Pazartesi günü MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Suriye Muhaberatı başkanı Ali Memlük’le Moskova’da görüştükleri iddiası gündemdeki yerini korurken, görüşmede Şam rejiminin Ankara’ya yaptığı talepler ortaya çıktı.

“Toprak bütünlüğü…”

Washington merkezli Demokrasileri Savunma Vakfı üyesi Aykan Erdemir ve araştırmacı Brenna Knippen tarafından kaleme alınan makalede iki istihbarat başkanı arasındaki görüşmenin önemli olduğu belirtildi. Yazıda, "Esad’ın istihbarat şefi iddialara göre Türk muhatabından üç talepte bulundu: Suriye’nin toprak bütünlüğünün tanınması, Türk birlikleri ve desteklediği grupların Suriye’den çekilmesi ve M-4, M-5 otobanlarının açılması için Ankara’nın terör unsurlarını ortadan kaldırması. Türk istihbarat şefinin bu taleplere ne tür bir cevap verdiği bilinmiyor ancak bu talepleri kabul etmesi olası görülmüyor” denildi.

“Türkiye sınırına sevkedildi”

Ekim 2019’da Amerikan birliklerinin Türkiye sınırındaki bölgelerden çekilmesi ile Erdoğan’ın ABD’nin bölgedeki müttefiki olan Kürtlere yönelik operasyon başlatmasının önünü açtı” denilen yazıda, “Bu gelişme Türkiye ve Rusya arasında Soçi’de tarihi bir anlaşmaya yol açarak, Türkiye’nin uzun süredir talep ettiği güvenli bölge oluşturmasının önünü açtı.  Ayrıca bu anlaşma ile Suriye birlikleri Türkiye sınırına sevkedildi” ifadelerine yer verildi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali Haydar

Sen evvela batılı agalarını gönder hele düşünürüz.

Başka Kapıya Katil

Aynı talepleri İran,Rusya,Amerika ve Avrupa Birliğinin üyelerine yap deyyusu ekber
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23