• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sınırımıza dayanan koronavirüse ne iyi gelir? Uzmanlar mikrop kırıcı dedi, talep patladı

Yeniakit Publisher
2020-03-09 10:46:00 - 2020-03-09 12:40:09
Sınırımıza dayanan koronavirüse ne iyi gelir? Uzmanlar mikrop kırıcı dedi, talep patladı

Dünyaya yayılmaya devam eden koronavirüs ile ilgili yeni yorumlar gelmeye başladı. Uzmanlar ‘koronavirüse ne iyi gelir?’ sorusuna cevap ararken kulaktan dolma bilgilerde vatandaşı harekete geçirdi. Uzmanların 80 derecelik kolonyanın da mikrop kırıcı olduğu yönündeki açıklamalarının ardından son 10 gündür kolonyaya talep patladı. Koronavirüse ne iyi gelir? Kolonya koronavirüse iyi gelir mi? Kolonya koronavirüsü geçirir mi? gibi sorular arama motorlarında boy gösteriyor.

Vatandaş tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı önlemini arttırdı. Uzmanlar 80 derecelik kolonyanın mikrop kırıcı olduğunu vurgulayınca 10 gündür kolonyaya talep yağdı.

Koronavirüse ne iyi gelir? Koronavirüs nasıl geçer? Kolonya koronavirüsü geçirir mi? gibi sorular arama motorlarında sıkça boy gösteriyor.

Koronavirüsün dünyada hızla yayılmaya devam etmesine paralel el dezenfektanlarında görülen fiyat artışı vatandaşı kolonyaya yönlendirdi.

Ülkemizde koronavirüs vakası görünmese dahi önlem almak isteyen vatandaşların kolonya talebinin arttığını belirten sektör oyuncuları, ihracatta da artışların olduğunu belirtti.

Gurbetçi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı ve virüsün görüldüğü Almanya, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinden talebin iki kat arttığı aktaran üreticiler, yabancıların ise el dezenfektanına talebi olduğunu anlatıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bayram hareketliliği var

Yeşim Ilgaz Komzetik'in patronu Yavuz Uğurlu, uzman hekimlerin 80 derece limon kolonyasının anti bakteriyel özelliğini anlatmasına paralel iç pazarda talebin ikiye katladığını söyledi. "Bayram dönemlerinde yaşadığımız hareketliliği görüyoruz" diyen Uğurlu, yurtdışından da gelen talebin 10 günde 10 kat arttığını ifade etti. Uğurlu, "Avrupa'da virüsün yayılmasına paralel gurbetçilerin talebi arttı. Yabancılarda ise dezenfektan talebi yüksek" diye konuştu. Hali hazırda fiyatlarda bir artış olmadığını anlatan Uğurlu, "Ancak son 1 ayda saf alkol fiyatları 3 kez zamlandı. Biz bunu fiyatlarımıza yansıtmamak için direniyoruz. Fakat yeni zam gelirse daha fazla karşı koyamayız" ifadelerine yer verdi.

Yurtdışı harekete geçti

Boğaziçi Kolonyaları'nın Satış Müdürü Murat Toktaş, özellikle sınır komşusu İran'dan son bir haftadır yüksek talep geldiğini ancak sınır kapılarından dolayı sevkiyatta zorlandıklarını söyledi. Toktaş, "İran'a önceden 3-5 koli kolonya ihracatı yaparken bu şimdi bin koliye çıktı. İran'dan gelen talep oldukça yüksek görünse de bu bizim üretimimiz içinde çok küçük bir oran" dedi. Almanya, Hollanda ve Japonya'dan da taleplerin geldiğini anlatan Toktaş, iç pazarda ise talebin çok arttığını kaydetti. Toktaş, "Özellikle perakende kanalında satışlar çok hızlanmış durumda" ifadelerini kullandı.

80 derecelik olanını alın

Kapalıçarşı'da kolonya satışı yapan bir esnaf talebin son dönemde arttığını belirterek, "El dezenfektanlarını çok pahalıya satıyorlar. Uzmanlar 80 derecelik kolonyanın da dezenfekte etkisini açıkladıktan sonra talep arttı. Ancak her kolonya 80 derecelik değil. Alırken sormalılar" dedi.

Kaynak: Sabah

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serdar

virüs bize bulaşmaz,çünkü iktidardakiler,virüse eyttt meyttt dediler,virüs korktu kaçtı bize gelmedi.

Vatandas

Bizim millete at diskisi koronaviruse iyi gelir desen talep patlamasi yasanir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23