• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sinan Oğan'ın kararı sonrası terörist Demirtaş'tan küstah açıklama: Ayağa kalkın

Yeniakit Publisher
2023-05-22 20:34:00 -
Sinan Oğan'ın kararı sonrası terörist Demirtaş'tan küstah açıklama: Ayağa kalkın

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin ortağı olduğu 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ilk turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük fark yiyince ikinci turda Sinan Oğan'ın seçmeninden oy alabilmek için "milliyetçi" söylemlere başvurdu. 7'li koalisyon bu süreçte HDP'li Selahattin Demirtaş'a "susması" yönünde talimat verdi. Seçim öncesi hemen hemen her gün kendisini serbest bırakma vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıklayan Demirtaş, günlerdir süren sessizliğini Oğan'ın "İkinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğiz" açıklaması sonrasında bozdu.

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimi için oy kullandı. İlk turda hiçbir cumhurbaşkanı adayı yüzde 50 + 1 oy şartını yerine getiremeyince seçimler 28 Mayıs'taki ikinci tura kaldı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Seçimi'ne ilişkin Resmi Gazete'de yayımladığı kesin sonuçlara göre; Recep Tayyip Erdoğan geçerli oyların yüzde 49,52'sini, Kılıçdaroğlu yüzde 44,88'ini, Sinan Oğan yüzde 5,17'sini, Muharrem İnce de 0,43'ünü aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda aldığı yüzde 5,17'lik oyla ikinci tura katılma şansını kaybeden ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bugün yaptığı açıklamayla ikinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğini söyledi. Oğan açıklamasında, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, ilk turda Recep Tayyip Erdoğan'dan 2 milyon 600 bin fark yiyince ikinci turda Sinan Oğan'ın seçmeninden oy alabilmek için 'milliyetçi' söylemlere başvurdu. Yedili Masa, bu doğrultuda terör tutuklusu HDP'li Selahattin Demirtaş'a 'sus' mesajı vermişti.

Seçim öncesinde hemen hemen her gün kendisini serbest bırakma vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu'na destek açıklayan Demirtaş, günlerdir süren sessizliğini Oğan'ın "İkinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğiz" açıklaması sonrasında bozdu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Demirtaş Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Sen bu saraydan hesap soracak halksın, halk! Ayağa kalk!" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ahmet kalanoglu

Demırtas azgın kişi sürün pkk li hadsız

akesar

Oh ne ala memleket. Terörist başı her gün dışarıya mesaj versin. Bu pe... yine teröristleri sokağa çağırıyor. Niye İçeri dıkıldığını unutmuş görünüyor. Kardeşim içerideki teröristlere her şey serbest olmamalı. İnternet olmasın. Bilgisayar olmasın. Her gazeteyi bile almayın içeri. Okuyacağı kitapları bile kontrol ederek verin. Şu duruma bir de diktatörlük diyorlar ya... Eh ben bir şey demeyeyim artık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23