• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sildenafil ve tadalafil nedir?

Yeniakit Publisher
2020-01-14 17:19:00 -
Sildenafil ve tadalafil nedir?

Sildenafil ve tadalafil nedir? Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetlemede, yapılan usulsüzlükler ve gıdaların içerisine eklenen farklı maddeler ortaya çıkarıldı. Özellikle et ürünlerinin içerisine tavuk ve domuz eti koyan firmalar ifşa edildi. Bununla kalmayan bazı firmalar, üretilen gıdaların içerisine sildenafil ve tedalafil denen, sağlığı ciddi derecede tehdit eden maddeleri de koydukları için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından halka duyuruldu. Peki ama sildenafil nedir? Tedalafil nedir? İşte detaylar...

Sildenafil ve tadalafil nedir? Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetlemede, yapılan usulsüzlükler ve gıdaların içerisine eklenen farklı maddeler ortaya çıkarıldı. Özellikle et ürünlerinin içerisine tavuk ve domuz eti koyan firmalar ifşa edildi. Bununla kalmayan bazı firmalar, üretilen gıdaların içerisine sildenafil ve tedalafil denen, sağlığı ciddi derecede tehdit eden maddeleri de koydukları için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından halka duyuruldu. Peki ama sildenafil nedir? Tedalafil nedir? İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarafından bugün kamuoyuna duyurulan sahte ve taklit edilen ürünlerin içerisine konan maddeler, vatandaşlar tarafından şok etkisiyle karşılandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimde birçok et ürününün içerisinde sakatat ve gıda maddesi bulunurken, destekleyici birçok farklı maddeye de rastlandı. Bunlardan en çok hayrete düşüreni sildenafil ve tedalafil maddeleri oldu. Gıdaların içerisinde yer almaması gereken bu maddeler vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Her iki maddenin kullanımı da birçok sorunu ve hastalığı beraberinde getirebiliyor.

Sildenafil nedir?

Sildenafil, cGMP-spesifik fosfodiesteraz tip 5'in (PDE5) oral etkili, güçlü ve selektif bir inhibitörüdür. Sildenafil, bu etkisiyle korporal düz kaslarda cGMP konsantrasyonunu arttIrarak, nitrik oksitin gevşetici etkisini güçlendirir. Cinsel uyarı ile salInan nitrik oksit guanilat siklaz aktivasyonunu arttırır ve siklik guanozin monofosfat (cGMP) sentezine neden olur. cGMP düz kas relaksasyonunu sağlar ve bu durum artmış arteryel akım ve korporal veno-oklüzyon ile sonuçlanır.

Sildenafil kullanan kişilerde vücudun diğer bölgelerinde de atardamarlarda genişlemeler olacaktır. Bu etki nedeniyle de baş ağrısı, baş dönmesi gibi şikayetler görülebilir. İlacın diğer yan etkileri şunlar olabilir: Görmede bulanıklaşma, midede yanma, yüzde kızarma, burun akıntısı, burun kanaması ışığa karşı hassasiyet.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tedalafil

Tadalafil, erkeklerde sertleşme bozukluğunu tedavi etmek için kullanılan oral (ağızdan alınan) bir ilaçtır. Tadalafil yan etkilere neden olabilir. Bunların en yaygın olanları baş dönmesi, baş ağrısı ve özellikle beraberinde antihipertansif ilaçlar alan hastalarda postürel hipertansiyondur. Baş dönmesi olasılığına bağlı olarak hastalar ilacı aldıktan sonra işe giderken araba kullanmamalı veya ağır iş makineleriyle çalışmamalıdırlar. Nadiren priapizm meydana gelebilir. Bu, dört saatten uzun süren ereksiyon anlamına gelir ve penis dokularının uzun vadede zarar görmesini önlemek için tıbbi tedavi gerektirir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23