• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siirt’te 10 bin lira maaşla çalışacak çoban bulunamıyor

Yeniakit Publisher
2021-12-06 15:08:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Siirt’te 10 bin lira maaşla çalışacak çoban bulunamıyor

Köylerde hayvanlarını yaylalarda otlatacak çoban bulamayan sürü sahibi Zeki İmaç, çobanlığın zor bir iş olduğunu belirterek kimsenin kabul etmediğini söyledi.

Siirt’te köylerde tarım ve hayvancılıkla uğraşmak istemeyen gençler, 10 bin lira maaşı kabul etmiyor.

Kışın gelmesiyle hayvanlarına bakacak ve sıcak bölgelere götürecek çoban bulamadıklarını söyleyen sürü sahibi Zeki İmaç, zor bir meslek olduğu için bu işi yapacak insan bulamadıklarını ifade etti.

Çobanlığa talep yok

Çalışan bulamadıkları için aile fertleriyle dönüşümlü olarak çobanlık yaptıklarını belirten İmaç, yorucu ve meşakkatli bir iş olduğu için kimsenin bu işi tercih etmediğini söyledi.

"10 bin lira veriyoruz kimse kabul etmiyor"

İmaç, verecekleri maaşa ilişkin de konuşarak "Şu an Siirt’teyiz, Şırnak’tan Cizre’ye gidiyoruz. Çobanlık çok zordur. Kimse çobanlık yapamıyor, çoban bulamıyoruz. Çoban olmaları için ayda 10 bin lira veriyoruz, kimse kabul etmiyor. Geliyor bir hafta yapıyor, ikinci hafta kaçıyor. Yıllardır çobanlık ve hayvancılık yapıyoruz. Zor bir meslektir, çoban bulamıyoruz." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23