• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sıcak gelişme! ABD'li senatör ile Cevad Zarif arasında gizli toplantı

Yeniakit Publisher
2020-02-18 14:41:00 - 2020-02-18 14:47:01
Sıcak gelişme! ABD'li senatör ile Cevad Zarif arasında gizli toplantı

Almanya'nın Münih kentinde İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ABD'li Demokrat Parti Senatörü Chris Murphy arasında gizli bir toplantı gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Güvenlik Konferansı'nda İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ABD'li Demokrat Parti Senatörü Chris Murphy arasında gizli bir toplantı gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Senatör Chris Murphy'in ofisi konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, ‘The Federalist' gazetesinde dün yayınlanan bir haberde, Fransız konferans heyetinin Zarif ve Mrophy arasındaki gizli görüşmeyi doğruladığını yazdı.

Gazete, Başkan Trump'ın Rusya ile ilgili yaptığı gizli görüşmeler yüzünden zor durumda kaldığı ve suçlandığın hatırlatarak; Demokrat Senatör'ün, İranlı bakanla yaptığı gizli toplantının yabancı bir hükümetle gizli toplantılar yaptığı anlamına geldiğini ve Trump gibi suçlamalara maruz kalacağını dikkat çekti.

Şubat 2017'de Chris Murphy, Rusya'daki bir sonraki muadilini aradığı için Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn hakkında soruşturma istemişti.

“Ciddiye alınmalıdır”

Senatör Murphy, Flynn ve Rusya Büyükelçisi Sergey Kiselak arasındaki telefon görüşmelerinin içeriğini sızdırdıktan sonra yaptığı açıklamada, "Ülkemizin dış politikasını zayıflatmak için geçiş döneminde bile herhangi bir çaba yasadışıdır ve çok ciddiye alınmalıdır" demişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayrıca Obama yönetiminin nükleer bir anlaşma sırasında bazı Cumhuriyetçi senatörlerin İranlı liderlere gönderdiği açık mesajı şiddetle eleştirmişti.

“İranlılar hangi kapıyı çalacaklarını biliyorlar”

Öte yandan, Trump ve George W. Bush dışişleri idarelerinin eski kıdemli danışmanı Christian Wheaton, Demokrat Senatör Murphy ile İran'lı bakan Zarif'in gizli toplantısı hakkında şunları söyledi:

"Başkan veya dışişleri bakanı tarafından izin verilmediği takdirde, yurtdışındaki herhangi bir bağımsız siyasi toplantı etik değil. Bu asla hoş olmaz. İranlılarla konuşmak istiyorsak hangi kapıya gideceklerini biliyorlar ve arabulucuya ihtiyaçları yok"

Bu arada, ismini vermeyen ABD'li bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise, Dışişleri Bakanlığının, Senatör Chris Murphy'un İranlı yetkililerle yaptığı 'gizli' toplantı hakkında haberdar olmadıklarını söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hepsi aynı b...kun sülalesi. bunlar it iti ısırmaz misali dostlar

osmanlı

bu  iran ve amerika aslında düşman değiller.bence ırak ve suriyeyi iran rusya amerika ve diğer kafir ülkeler arasında paylaşıldı bizde suriyeye bu yüzden girdik ama ülkemizde beyni şeyimin beyni kadar beyni olanlar bunu anlamazlar..başta bay kemal ve piyadeleri...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23