• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SGK'da 4D ne demek?

Yeniakit Publisher
2018-04-02 01:41:00 - 2018-04-02 02:17:45
SGK'da 4D ne demek?

2 Nisan'da taşeron işçilerin kesin isim listeleri belli olacak. Kesin isim listeleri ne zaman açıklanacak? Kadroya geçen işçilerin maaşlarına ne kadar zam gelecek? Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci ne zaman sona erecek? 4B kadrosuna geçiş nasıl olacak? Taşeron işçi maaşları ne kadar olacak? Kadroya geçen taşeron işçilerin listesine nasıl ulaşılır? Taşeron kadro sınav sonuçları açıklandı mı? 4C'den 4B'ye geçişler nasıl olacak? Vatandaşlar bu soruları merak ediyor. İşte tüm ayrıntılar haberimizde...

Kamuda 4C statüsünde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmalarıyla 4B statüsüne geçecekler. Bununla birlikte hem gelir hem de özlük hakları genişlemiş olacak. Yaklaşık 1 milyon işçinin kamuya geçiş sürecindeki toplu iş sözleşmesinden kaynaklı ek ücret, ikramiye, sosyal yardım ve fiyat farkları gibi devlet tarafından karşılanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "4C'den 4B'ye geçişler 2 Nisan itibarıyla gerçekleşecek. Ücretlerinde yüzde 10 artış yapılacak, izin süreleri de düzenlenecek" açıklamasında bulundu.

Merak edilen konulardan biri de 4D nedir? 4D statüsü kimleri kapsar?

4D nedir?

4D (A), (B) ve (C) fıkralarında belirtilenler dışında kalan ve ilgili mevzuatı gereğince tahsis edilen sürekli işçi kadrolarında belirsiz süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan sürekli işçiler ile mevsimlik veya kampanya işlerinde ya da orman yangınıyla mücadele hizmetlerinde ilgili mevzuatına göre geçici iş pozisyonlarında altı aydan az olmak üzere belirli süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan geçici işçilerdir.

Bilgilerinizi E-Devlet Kapısı'na şifrenizle girerek bilgi edebilirsiniz. E-Devlet'ten geçmişe dönük 4A Hizmet Dökümü'nü öğrenebilirsiniz

4A nedir? Tıkla - Öğren

4B nedir? Tıkla - Öğren

4C nedir? Tıkla - Öğren

İşte sınav sonuçlarını açıklayan kurumlar...

ÖSYM

YÖK

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

SAYIŞTAY


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

İETT

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Sağlık Bakanlığı

İçişleri Bakanlığı

Ulaştırma Bakanlığı

Sosyal Güvenlik Kurumu

Dışişleri Bakanlığı

İŞKUR

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü

Gaziosmanpaşa Belediyesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SÜREÇ NASIL İLERLEDİ?

KHK ile taşeron işçiler artık kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilecek. Taşeron işçiler kadro başvurularının ardından taşeron işçiler yazılı sınav ve mülakata tabi tutuldular. 

2 Nisan'da taşeron işçilerin tamamı kadroya geçirilecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23