• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sert uyarı: Bize saldırmak isteyen ülke savaş alanına döner

Yeniakit Publisher
2019-09-21 22:29:00 -
Sert uyarı: Bize saldırmak isteyen ülke savaş alanına döner

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı General Hüseyin Selami, İran ile savaş başlatacak olan ülkenin kendi topraklarının savaş alanına döneceğini belirtti.

ABD’nin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yüzlerce asker göndermeyi planladığını açıklamasının ardından konuşan İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı General Hüseyin Selami, İran ile savaş başlatacak olan ülkenin kendi topraklarının savaş alanına döneceği konusunda uyardı.

İran'ın yarı resmi ajansı ISNA’nın sözlerini aktardığı Selami, “Her türlü saldırıya karşı kesin cevap verecek iradeye sahibiz. Sahasının savaş alanına dönmesini isteyen buyursun. Biz asla savaşın kendi topraklarımıza sıçramasına izin vermeyiz” diye konuştu.

Daha önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ülkenin hava sahasını ihlal eden insansız hava araçlarının (İHA) ordu tarafından vurulacağı yönündeki uyarısını da yineleyen Selami, “Sınırlı saldırılar sınırlı kalmayacak” dedi ve İran ile ilgili hataya düşülmemesi konusunda uyardı.

General Selami’nin bu açıklamaları, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un Suudi petrol şirketi Aramco tesislerine düzenlenen saldırı sonrası Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerine (BAE) yüzlerce asker gönderilmesini planladığı yönündeki açıklamasını izliyor.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

tevfik bin haldun

Amerika cok sinsidir bir zamanlar iranla iraki tokatladi simdi suudla iranı... inşaallah abd kendi başını yiyip yıkılacak bir daha da doğrulamayacak

Ömer

Hadi ordan tam bir acem palavrası Amerika’nın saldırmasını oradaki masum müslümanların ölmesini tabii ki istemem Amerika’nın canı cehenneme ama böyle yüksekten atması çok komik ben saldıracağına da inanmıyorum Suriye’yi irak ı yemeni mahveden İran gündem değiştiriyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23