• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya selam çakan Bülent Arınç’tan Biden’e ‘kahramanlık’ madalyası

Yeniakit Publisher
2020-11-20 15:56:00 -
Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya selam çakan Bülent Arınç’tan Biden’e ‘kahramanlık’ madalyası

Katıldığı televizyon programında HDP'li Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam çakan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, tepki çeken çıkışlarını sürdürüyor.

Dün Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliyesini isteyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, bugün de yeni ABD Başkanı Joe Biden'a övgüler düzdü.

Bülent Arınç, yeni ABD Başkanı Joe Biden'e methiyeler dizdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Arınç'ın açıklaması şöyle:

"ABD’de yapılan seçimler sonucunda Başkan seçilen Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i tebrik ederim.

Türkiye ile ABD uzun yıllara dayanan bir stratejik ortak ve müttefiklik ilişkisine sahiptir. Bu ilişkinin temelinde karşılıklı anlayış ve işbirliği yatmaktadır.

Sayın Seçilmiş Başkan’ın yakın geçmişte Türkiye’nin iç politikasına yönelik bazı sözleri Türk kamuoyunda çok haklı tepkilere yol açmıştı.

Biz, bu sözlerin seçim kampanyası esnasında iç politika merkezli bir propaganda kapsamında sarf edildiğine ve Sayın Biden’ın ülkemiz ile ilgili düşüncelerini olmadığına inanmak isteriz.

Bizim için Joe Biden, yıllar önce senatör olarak Bosna savaşında soykırıma uğrayan Müslüman Boşnakların haklarını en yüksek perdeden savunan insandır.

Sayın Seçilmiş Başkan’ın yeni başkanlık döneminin dost ve müttefik iki ülke arasında yeni bir sayfa açarak karşılıklı güven ve diyaloga dayalı hayırlı gelişmelere katkıda bulunmasını temenni ederim."

Büyük tepki çekmişti

Bülent Arınç dün katıldığı yelevizyon programından HDP'li Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için "mağdur" demiş ve "Tahliyeleri olabilir. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler. Demirtaş’ı tanımak için onun yazdığı bir kitap var, onu okuyun. Bu ülkede Kürtler çok ezildi" demişti.

Arınç, "Kavala hakkındaki iddialar yeni iddianame oldu. Ama adam 2017'den beri tutuklu. Ben okudum. Ben onun hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım" iafdelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sağduyu

Sn. Bülent Arınç, doğruya doğru, eğriye eğri diyebilen ender siyasetçilerden çünkü gerçek Müslüman. Siyaset yapıyor diye vicdanını rafa kaldırmamış hakiki inananlardan... 

Muş

Lan sen ve senin gibileri bu ülkede barındırmayacağız artık ya aklınızı başınıza alırsınız yada biz getiririz  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23