• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir son yolculuğuna uğurlandı

Yeniakit Publisher
2020-07-21 18:12:58 -
Şehit Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir son yolculuğuna uğurlandı

KARAMAN (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir'in cenazesi, memleketi Karaman'da toprağa verildi.

Hakkari'de düzenlenen törenin ardından helikopterle Konya Havalimanına getirilen Demir'in cenazesi, Karaman'ın Başyayla ilçesine bağlı Bozyaka köyüne götürüldü. Şehidin babaevindeki helallik alınmasına, şehidin 11 yaşındaki bedensel engelli kardeşi Eyüp Can Demir de katıldı.

Daha sonra okunan dualar eşliğinde, şehidin naaşı, araçla köy meydanına götürüldü. Burada, şehidin annesi Şengül, babası Musa Demir ve kardeşleri ile nişanlısı Sinem Çelebi tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Karaman İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

Törene, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, askeri erkan, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Cenaze töreninin yapıldığı meydanda şehidin düğünü yapılacaktı

Şehidin 9 ay önce göreve başladığı ve 5 gün sonra izne ayrılacağı, Kurban Bayramı'nın 4. gününde ise cenaze töreninin yapıldığı köy meydanında düğün yapılmasının planlandığı öğrenildi.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23