İngiliz Financial Times gazetesi ilk defa gerçeği gördü:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı önyargılı ve ağır eleştirilerde bulunan İngiliz gazetelerinin bazıları gerçeği görmeye başladı. 2 gün sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin favorisinin Başbakan Erdoğan olduğunu yazan İngiliz gazetesi Financial Times, dünkü sayfalarında ilginç bir habere yer verdi.
“Yoksulların ve dindarların desteğiyle zafere hazır”
Financial Times’ın dünkü sayısındaki haberin başlığı, “Erdoğan yoksulların ve dindarların desteğiyle zafere hazır”. Gazete, Başbakan’ın Cumhurbaşkanı seçilmek için oluşturduğu koalisyonun merkezinde Erdoğan’ın ifadesiyle “mazlumların” olduğu görüşünde.
“SULTANBEYLİ ERDOĞAN İLE YAŞANABİLİR HALE GELDİ”
Financial Times’ın Türkiye’deki muhabiri Daniel Dombey, haberine İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinden Elmas adlı bir kafe sahibinin görüşlerini aktararak başlıyor. Elmas, Erdoğan Başbakan olmadan önce Sultanbeyli’de hiçbir şeyin olmadığını, yollarda kaldırımın bile bulunmadığını, yakındaki göle de pis kokusu yüzünden kimsenin gidemediğini belirtmiş. Şimdi ise Sultanbeyli’de temizlenen göle giden yolun da asfalt olduğunu belirten Elmas, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy vereceğini söylemiş. Financial Times muhabiri Daniel Dombey, “Elmas’ın düşünceleri, Erdoğan’ın neden ülkesinin halk tarafından seçilecek ilk Cumhurbaşkanı olma yolunda en büyük favori olduğunu anlamaya yardımcı oluyor” diyor.
“Merkezde ‘mazlumlar’ var”
Daniel Dombey’nin haberinden bazı satırlar şöyle: “Sultanbeyli neredeyse AK Parti’nin Türkiye’nin en büyük kentindeki kalesi konumunda. Erdoğan’ın seçim koalisyonunun merkezinde de partinin 2002’de iktidara gelmesinden bu yana toplumda en üst düzeye çıkanlar değil; yoksullar, sık sık dışlananlar, onun deyimiyle ‘mazlumlar’ var.”
“Başörtüsü takmayanlar kardeşim”
Sultanbeyli’de göl kenarında piknik yapan başörtülü Adalet adlı bir seçmen de Dombey’e şunları söylemiş:
“Şimdi herkes özgür... Geçmişte ise ayrımcılık vardı, benim gibilerle başörtüsü takmayan kadınlar arasında sorunlar çıkardı. Ancak ben artık başörtüsü takmayanları düşmanım olarak değil kardeşim olarak görüyorum.”
Daniel Dombey haberini şöyle noktalamış:
“Türkiye son 10 yılda hızla büyüdü. Bazı iktisatçılar bunun yakında tekrarlanmasının pek de mümkün olmadığını söylüyor. Ancak Sultanbeyli’de birçok kişi ekonomik büyümeyi tek bir adamın eseri olarak görüyor.
“Adalet’e sadakatinin partiye mi yoksa Başbakan’a mı olduğunu sordum. Arkadaşlarının da tekrarladığı tek kelimelik bir cevap verdi: ‘Erdoğan’a.”