• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sarımsaklı ekmek hamuru | Sarımsaklı ekmek tarifi, sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2020-03-29 21:19:00 -
Sarımsaklı ekmek hamuru | Sarımsaklı ekmek tarifi, sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?

Sarımsaklı ekmek tarifi, sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? sorusu son günlerde popüler olan ekmek pişirme konusunda yeni fikirler arayan kişiler tarafından merak ediliyor. Sarımsaklı ekmek tarifi, ekmek tarifleri arayanlar için lezzetli ve besleyici bir alternatif olabilir. Sıcak çayınızın yanında mis gibi taze sarımsaklı ekmek yapımı oldukça kolay. Peki, Sarımsaklı ekmek hamuruna ne koyulur? Sarımsaklı ekmek tarifi, sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?

Sarımsaklı ekmek tarifi, sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? sorusu son günlerde popüler olan ekmek pişirme konusunda yeni fikirler arayan kişiler tarafından merak ediliyor. Sarımsaklı ekmek tarifi, ekmek tarifleri arayanlar için lezzetli ve besleyici bir alternatif olabilir. Sıcak çayınızın yanında mis gibi taze sarımsaklı ekmek yapımı oldukça kolay. Peki, Sarımsaklı ekmek hamuruna ne koyulur? Sarımsaklı ekmek tarifi, sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?

Sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?

Malzemeler

1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1/4 bardak Ilık su
4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 bardak Ilık süt
Tuz
2 yumurta (çırpılmış)
4,5 bardak un

İçi için;

100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
3 diş sarımsak
1 paket frenk soğanı
Tuz
1 yemek kaşığı maydanoz
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yapılışı:

Şekerin içerisine toz mayayı ekleyin.

Ilık suyu da ilave edin ve karıştırarak maya ve şekeri suyun içerisinde açın.

Mayanın hafif köpürmesi için 5 dakika kadar bekletin.

Mayayı ayaklı mikserin içerisine alın.

İçerisine eritilmiş tereyağı ve ılık sütü de ilave edip güzelce çırpın.

Çırpılmış yumurtaları da ilave edin ve tekrar çırpın.

Unu bir kaba aktarın ve içerisine tuz ilave edin.

Bir yandan sürekli çırparak, unu da yavaş yavaş ekleyerek sıvı malzemelere iyice yedirin.

Bittiğinde, hafif yapışkan bir hamur kıvamı elde etmelisiniz.

Hamuru, mayalanması için üzerini kapatın ve ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.

Oda sıcaklığındaki tereyağı bir kaba alın.

İçerisine kıyılmış maydanozu, ezilmiş sarımsağı ve kıyılmış frenk soğanını da ilave edin.

Tuz serpin ve bir eldiven yardımıyla malzemeleri güzelce harmanlayın.

Karışımı bir kenara alın ve bekletin.

Hamurun kabardığını görünce tezgahın üzerine serdiğiniz silpatın üzerine alın.

Hamuru elinizle biraz toparlayın ve üzerine biraz un serpin.

Bir merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.

Sarımsaklı tereyağı alın ve bir bıçak yardımıyla hamurun her bir tarafına gelecek şekilde sürün.

Bir bıçak yardımıyla hamuru boylamasına üçe bölün.

Daha sonra tam ortadan bir tane bölüp, enlemesine de toplamda dörde bölün.

Dilimleri ortadan ikiye katlayın ve kek kalıbına aktarın.

Hamurları yan yana olacak şekilde kek kalıbına dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış, alt üst fanlı çalışan fırında 30 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra, biraz dinlendirin ve ters çevirerek kalıptan çıkarın.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mustafa koc

iyiki bir sarmisakli ekmegi tarif etiniz oku oku bitmedi tarif bunu bileñ bile onuda uñutur lutfen kis veoz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23