• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şam böreği tarifi, nasıl yapılır? Kolay Şam böreği tarifi

Yeniakit Publisher
2021-11-04 21:44:00 - 2021-11-04 22:16:11
Şam böreği tarifi, nasıl yapılır? Kolay Şam böreği tarifi

Kahvaltıda ya da akşam yemeğinde, kısaca günün her saatinde zevkle yiyebileceğiniz eşsiz tatlardan biridir.

Kahvaltıda ya da akşam yemeğinde, kısaca günün her saatinde zevkle yiyebileceğiniz eşsiz tatlardan biridir. Peki, börek tarifleri arasında çok sevilen nefis şam böreği nasıl yapılır?

Malzemeler

İç Harcı;

  • 2 tavuğun göğsü
  • 6-8 kadar orta boy soğan
  • Yarim demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • Kimyon, karabiber, pul biber, tuz
  • 50 gr kadar kuyruk yağı 

Hamur için;

  • 6 su bardağı kadar un
  • 2 çay kaşığı toz intant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için ; Sıvı yağ

Yapılışı

Tavuk göğsünü kıyma haline getirin. Soğanları elle ya da rondoda çekin. Kıymayı ve kuyruk yağını tavaya koyalım suyunu çekene kadar pişirelim ve kıydığımız soğanları ilave edelim. Soğan yumuşamaya başlayınca salça, baharat ve tuzu ekleyelim ve pişirmeye bırakalım. Pişmeye yakin maydanozu ilave edelim. Sonra soğumaya bırakalım. Unumuzu bir tespiye koyalım tuz, maya, şekeri ilave edip ilik suyla yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi yumaşaklığına gelinceye kadar yoğuralım üstünü streçle kapatıp 43 dk dinlenmeye bırakalım. Daha sonra hamurumuzu yuvarlak şekilde açalım ve tam ikiden ortaya bölüp iki börek çıkaralım içine kıymamızı yayıp böreğin kenarlarını parmak uçlarımızla kapatalım.  Bol yağda ya da sadece böreklerin yüzeyine yağ sürülerek tavada  kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23