• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sahur ve iftar menüsü nasıl olmalı?

Yeniakit Publisher
2017-05-24 10:02:00 - 2017-05-24 10:02:41
Sahur ve iftar menüsü nasıl olmalı?

Uzman diyetisyen Olcay Barış sahur ve iftarda yenilmesi ve uzak durulması gerekenleri açıkladı.

SAHURDA VE İFTARDA BUNLARDAN UZAK DURUN!

 Ağır ve yağlı yiyecekler, kızartmalar: Hazmedilmesi zor
Gazlı içecekler: Şişkinlik yapıyor
Hazır paket gıdalar, şarküteri ürünler (salam, sosis, sucuk vs): içeriğindeki yoğun tuz ve katkı maddeleri açısından oldukça zararlı, tansiyonun yükselmesine neden oluyor.
Şerbetli tatlılar: kan şekerini birden yükseltiyor.

SAHUR VE İFTAR MENÜSÜ

Sahur Menüsü: 
2 ince dilim beyaz peynir
2 ince dilim kepekli ekmek
1 adet haşlanmış yumurta
Domates, salatalık, maydanoz, yeşillik
1 porsiyon meyve

İftar Menüsü: 
1 hurma
1 kase çorba
1/8 dilim pide
20 dakika ara
3 köfte kadar et/tavuk/balık veya 8 yemek kaşığı etli sebze yemeği
1 kase tam yağlı yoğurt
Bol Salata (1 tatlı kaşığı yağlı)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23