Sahte Schengen vizesi Yargıtay’dan döndü
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Antalya’da meydana gelen sahte Schengen vizesi olayına ilişkin görülen davanın kararı eksik soruşturma gerekçesi ile bozuldu.
Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Antalya’da meydana gelen sahte Schengen vizesi olayına ilişkin görülen davanın kararını eksik soruşturma gerekçesi ile bozdu. Suriyeli bir kişinin Antalya’dan Almanya’ya kaçmak isterken sahte vize ile yakalanma olayına ilişkin açılan davada, sanık kendisi ile birlikte tüm aile bireyleriyle para karşılığı bir kişinin pasaport ve vize temin edip, havalimanında kendilerine teslim ettiğini iddia etti.
YARGITAY KARARI BOZDU
Yerel mahkemenin resmi belgede sahtecilik suçundan ceza verdiği karar Yargıtay tarafından bozulurken, “Antalya Havalimanı’ndan sahte belgelerle yurtdışına kaçmak isteyen başka göçmen kişi bulunup, bulunmadığının araştırılması, yakalanan kişiler ile birlikte sahte vize temin eden kişiler hakkında işlem yapılıp yapılmadığı hususlarının araştırılması gerektiği gözetilmelidir” dedi.