• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şafi isminin anlamı nedir? Ya Şafi ne demek?

Yeniakit Publisher
2019-12-18 22:47:00 -
Şafi isminin anlamı nedir? Ya Şafi ne demek?

Kuruluş Osman dizisinde Şeyh Edebali kızı Bala Hatun’un sağlığına kavuşması için Allah’ın “Ya Şafi” ismini söyledi. Bunun üzerine milyonlarca kişi internette “Şafi isminin anlamı nedir?” , “ Ya Şafi ne demek?” sorularının cevabını araştırdı. Peki, Ya Şafi ne demek?

Kuruluş Osman dizisinde Şeyh Edebali kızı Bala Hatun’un sağlığına kavuşması için Allah’ın “Ya Şafi” ismini söyledi. Bunun üzerine milyonlarca kişi internette “Şafi isminin anlamı nedir?” , “ Ya Şafi ne demek?” sorularının cevabını araştırdı. Peki, Ya Şafi ne demek?

Esma-ül Hüsna ne demek? 

Esma-ül Hüsna, Allah’ın isimleri için kullanılan bir tabirdir. Esmâ-i Hüsnâ terkibinde yer alan hüsnâ kelimesi “güzel” mânasında sıfat veya “en güzel” anlamında ism-i tafdîl sayılmıştır. Her iki halde de buradaki güzellik bir gerçeği vurgulamakta olup Allah’ın güzel olmayan bir isminden söz edilemeyeceği için mefhûm-i muhalifini hatıra getirmez. 

Ya Şafi Allah'ın isimlerinden biridir. Ya Şafi, ya Allah, ya Rabbi gibi zikredilir. Şafi, Allah'ın şifa ve deva veren, hastalıkları iyileştiren, manevi sıkıntıları gideren ve ferahlık veren olduğunu ifade eder. Allah'ın bu vasfı Kur'an'da yeşfi fiiliyle ifade edilmiştir. 

Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur. (Şu'ara, 26/80), "Onlarla (müşriklerle) savaşın ki Allah sizin ellerinizle onlara azap etsin, onları rezil etsin, sizi onlara üstün getirsin ve müminlerin göğüslerini ferahlandırsın (yeşfi)." (Tevbe, 9/14). Âyetler, Allah'ın maddi ve manevi anlamda şifa veren olduğunu beyan ediyor. Allah kelamı Kur'an'da şifadır (Yunus, 10/50; İsra, 17/82).
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Serkan

Ben ALLAHIN ŞAFİ ismini hicbiryerde göremedim nerde yaziyor esmaul husnada şafi ismi yok beni aydinlatirsaniz sevinirim

murat dağdeviren

Eş-Şâfi: Hastalara şifa veren, Şifayı yaratan, şefaat eden, şifalandıran, şifanın tek kaynağı olan Eş Şâfi esmasının ebced değeri ve zikir sayısı: 391 Eş Şâfi : الشافي Şuara Suresi 80. Ayet وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ ﴿٨٠﴾ Ve izâ maridtu fe huve yeşfîni. “Hastalandığımda da bana şifa veren, O’dur.” Eş-Şâfi esması anlamı: Hastalara şifa veren, yarattığı mahlukatının maddî ve manevî, her türlü hastalığına şifa veren, her türlü derde devâ veren, tüm yarattıklarından hasta ve dertli olanlarına şifa veren, hem maddi ve manevi hastalıklara şifa veren ALLAH (CC) anlamına gelmektedir. Eş-Şafi (celle celaluhu) esması her ne kadar Tirmizi hâdisindeki esmalar arasında geçmiyorsa bu ism-i şerif Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de ve Peygamber Efendimizin (sav) dua hadislerinde bildirilen Esmalardandır. Maddi ve manevi, fiziksel her türlü hastalıklara şifa veren, sıkıntıları gideren bir ismi-i şeriftir. Eş-Şafi esması Kuran-ı Kerimde ve Hadislerde işaret olmakla beraber doğrudan isim olarak Cevşen’de de geçmektedir. “Ey insanlar! Rabbinizden size bir öğüt, kalplerde olana şifa, iman edenlere hidayet rehberi ve rahmet gelmiştir.” Yunus suresi 57 En tesirli terkibi bu esmayı zikrederek her hangi bir hastalığın olduğu yere sağ el konulup Efendimizin yaptığı duayı okumalıyız. “Allahümme ezhibi’l-be’se, rabbennasi eşfi ve enet’ş-şafi la şifae illa şifaüke, şifaen la yuğadirü sekama” Anlamı: Allah’ım, ey insanların Rabbi bu hastanın ızdırabını dindir, onu şifaya kavuştur. Senden başka şifa verici yokdur, öyle bir şifa verki, bir daha hastalık çekmesin. Peygamber Efendimiz hastalara şu ifadelerle dua ediyordu: “Allahümme rabbe’n-nas! Müzhibe’l-be’si işfi ente’ş-şâfi lâ şâfiye illa ente şifâen la yuğâdiru sekamen” “Ey insanların Rabbi olan Allah’ım! Bu ızdırabı gider. Şifayı veren ‘Sen’sin, ‘Sen’den başka kimse şifa veremez. ‘Sen’ hiç hastalık bırakmayacak bir şifa ver.”
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23