• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sadakataşı Yemen’e yardımlarını sürdürüyor

Yeniakit Publisher
2019-04-09 13:32:00 -
Sadakataşı Yemen’e yardımlarını sürdürüyor

İç savaşla beraber ekonomik sıkıntı, salgın hastalıklar ve kıtlık yaşanan Yemen’e, Sadakataşı Derneği acil yardım malzemeleri ulaştırmaya devam ediyor.

Dernek, iç savaşın sürdüğü ve kıtlığın yaşandığı Yemen’e, acil yardım çalışmalarının devamında ihtiyaç sahibi ailelere gıda kumanyası dağıtımı gerçekleştirdi.

2015 yılından beri iç savaşından pençesinde boğuşan Yemen’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Kıtlığın baş gösterdiği ülkede Yaklaşık 17 milyon insan gıda temininde zorluk çekiyor.Halk başta güvenlik hizmeti olmak üzere sağlık, eğitim ve barınma hizmetlerinden mahrum durumda yaşıyor. İç savaşın başladığı tarihten itibaren Yemen’de 30 binin üzerinde masum insan hayatını kaybetti.Binlerce ailenin evleri yıkılırken milyonlarca insan göç etmek zorunda kaldı. Ülke genelinde sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle salgın hastalıklar baş göstermiş durumda.

Bin aileye gıda kumanyası;

Sadakataşı Derneği, insani krizin yaşandığı Yemen’in Marib kırsalında bulunan El-Rowda, Jow El-Nesim ve El-Mil mülteci kamplarında yaşayan 1000 aileye un, şeker, pirinç, yağ, konserve ve süt tozundan oluşan gıda kumanyası dağıtımı gerçekleştirdi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Yardımlar Sürecek”

Dernek Genel Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada; ‘Ecdat yadigarı Yemen’de iç savaş sonrası insanlık dramı yaşanıyor. Milyonlarca kişi yardıma muhtaç durumda yaşamlarını sürdürüyor. Sadakataşı olarak bu duruma kayıtsız kalmayarak ‘‘Elini uzat Yemen ölüyor’’ çağrısı ile başladığımız yardımlarda yaklaşık 5 bin kişiye gıda malzemesi ulaştırdık. Bölgeye yardım çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Destek için

Sadakataşı Derneği’nin başlatmış olduğu Yemen yardımlarına destek olabilmek için YEMEN yazarak 2989’a SMS atabilir, www.sadakatasi.org.tr adresinden banka hesap numaralarına erişebilir ve online bağış yapabilirsiniz. Yardımlar hakkında detaylı bilgi alabilmek için 0216 614 04 61 numaralı telefon numarasından dernek yetkililerine ulaşabilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23