İncecik hamurların arasındaki nefis kaymak ve üzerindeki antep fıstığı, bu tatlıyı unutamayacaksınız.
İncecik hamurların arasındaki nefis kaymak ve üzerindeki antep fıstığı, bu tatlıyı unutamayacaksınız.
Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı sirke
- Çok az tuz
- Aldığı kadar un
Arası için:
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 250 gram tereyağı
- 250 gram kaymak
- Antep fıstığı
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
İri çekilmiş Antep fıstığı
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri kulak memesi kıvamında yapın. Hamur kıvama geldikten sonra cevizden biraz iri bezelere ayırın. Üzerini nemli bezle örterek 30 dakika bekletin. Sonra bezeleri buğday nişastasıyla yufka inceliğinde açın. Hamurlardan birinin üzerini tereyağıyla yağlayın ve ikiye katladıktan sonra yuvarlak tarafına kaymak sürün, içine fıstık serperek rulo yapın. Bu ruloyu yağladığınız fırın tepsisine gül böreği şeklinde sarın. Tüm bezeler için bu işlemi tekrarlayın. Erittiğiniz tereyağını hamurların üzerinde gezdirin ve 180 derece ısıttığınız fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Tatlı pişerken toz şeker ve suyu kaynatarak şerbetinizi hazırlayın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Tatlınız sıcakken soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökün ve şerbetin çekmesi için 1,5 saat bekleyin. Antep fıstıklarıyla süsleyipservis edebilirsiniz. Afiyet olsun...