• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Felakete yol açabilir

Yeniakit Publisher
2020-02-05 21:54:00 -
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Felakete yol açabilir

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, İdlib'de yaşanan gerilime ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. Bölgeyi Esed ile kan gölüne çeviren Rusya'dan Türkiye'ye 'Koordineli olalım' çağrısı yapıldı.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, Türkiye'nin Suriye'deki terörle mücadele faaliyetlerini Rusya'yla koordine etmesi gerektiğini söyledi.

Sputnik'e demeç veren Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, İdlib'de Suriye ordusu ile Türk ordusu arasında tırmanan gerilimin ardından atılması gereken adımlara ilişkin önerilerde bulundu.

Şvıtkin, "Türkiye, terörle mücadele faaliyetleri başta olmak üzere Suriye'deki faaliyetlerini Rusya'yla koordine etmeli. Bu tür eylemlerdeki koordinasyonsuzluk, hiçbir halükarda kabul edilemeyecek olan feci sonuçlara yol açabilir" dedi.

Suriye'deki sorunların çözümünü için Astana ve Soçi formatındaki çalışmaların sonuçlarını esas alma çağrısı yapan Şvıtkin, özellikle de İdlib gerilimi azaltma bölgesinde 20 kilometre çapında silahsızlandırılmış alan oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vatansever

adi rus domuzunun planına bak...reis noktayı koydu astana ve soçide belirlenen sınırlara rejim çekilecek yoksa biz çekeceğiz....rusya s400 veya uçakları ile bizi korkutamaz....biz operasyon emri verdiğimizde kuzu gibi geri çekilmek zorunda kalacaksınız....sahada bizi engelleyecek gücünüz yok....

misafir

esedin yalanlarına inanarak masumları karda kışda sokaklara döken rusya,Türkiyeyle mi koordineli hareket ediyor?Bu milletin haksızlığı cezalandırdığı unutulmaz bir gerçektir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23