• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan ABD'ye Türkiye tepkisi: Kabul edilemez

Yeniakit Publisher
2019-12-13 17:28:00 -
Rusya'dan ABD'ye Türkiye tepkisi: Kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Kongresi’nin S-400 yüzünden Türkiye’ye yaptırım getirilmesini desteklemesinin, Ankara’ya yönelik baskının bir başka örneği olduğunu söyledi. Zaharova, baskı politikasının "kabul edilemez" olduğunu ifade etti.

Türkiye’ye yaptırım öngören tasarının ABD Senatosu Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilmesini değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Bu kabul edilemez bir polemik, zira artık gerçek bir baskı söz konusu. Washington’ın Türkiye’nin yanı sıra S-400 veya Rusya ile bağlantılı başka konular üzerinden, bir dizi ülkeye yaptığı baskıların örnekleri de mevcut" dedi.

Zaharova, Washington’ın yıllardır kendi çıkarlarını sağlamalarının gerektiği konularda başka ülkelere karşı yaptırım politikası uyguladığını vurguladı.

Zaharova, baskı ve korkutma politikasının günümüzdeki koordine uluslararası ilişkiler sisteminde kabul edilemez olduğunu kaydetti.

ABD'nin '2020 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası' olarak bilinen savunma bütçesi, Kongrenin iki kanadının üzerinde uzlaştığı şekliyle Temsilciler Meclisinde kabul edildi.

Tasarının Türkiye ile ilgili kısmında, Ankara'nın S-400 hava savunma sistemlerini alım işlemlerine devam ettiği gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 uçaklarının teslim edilmemesi öngörülüyor. Aynı zamanda, Türkiye'ye Amerika'nın Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele (CAATSA) Yasası kapsamında yaptırım uygulanması gerektiği ifade ediliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayh8N ERG8N8Z EWET

Kabui edilemezlik kural dışı siyasi etiksizliktir. ABD in kirli yüzüdür. Kaos yaratır. Komplike bir aşağılık dayatmadır

Biz

S.ALEYKUM. varmisiniz bu ihanete karsilik gerekirse cin e üs verilmesi icin muzakerelere baslariz diye acıkmayalım...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23