• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya ile ikinci uçak krizi! İmha edildi

Yeniakit Publisher
2016-01-21 08:13:00 - 2016-01-21 09:25:24
Rusya ile ikinci uçak krizi! İmha edildi

Rusya ile 2. uçak krizi, bu kez mandalinalar nedeniyle çıktı. Rusya’ya gönderilen mandalinaların etiketleri uçağı çağrıştırınca imha edildi.

Rusya, bugüne kadar defalarca ürün aldığıUçak firmasının mandalinaların üzerine bastığı etiketleri bu kez, “özel mesaj içerikli”, “manidar” ve “küçük düşürücü” buldu. Tonlarca mandalina Türkiye’ye geri gönderildi. Bazı ürünler ise Rusya’daki toptancıdan toplatılarak imha edildi.

''RUSYA'YA MİNNET ETMEYECEĞİZ''

Uçak Kardeşler’in başkanı Hayrettin Uçak, “1 Ocak’tan itibaren izin verilen ürünlerin dışında mal göndermeye pek cesaret edemiyoruz. Başka pazarlara yöneliyoruz. İsrail’e yüklü sevkıyat yapıyoruz. Bazı Avrupa ülkelerine gönderiyoruz. Rusya’ya minnet etmeyeceğiz, onlara muhtaç olmadığımızı göstereceğiz” dedi.

Kriz öncesi yıllık 300 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını anlatan Hayrettin Uçak, bunun yüzde 40 oranında düştüğünü söyledi. Rusya’ya yapılan ihracatın ise yüzde 10’a düştüğünü, ürünlerin yüzde 90’ının başka ülkelere gönderildiğini ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23