• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya ABD'yi yıkan gelişmeyi tüm dünyayı duyurdu!

Yeniakit Publisher
2020-01-20 18:35:00 -
Rusya ABD'yi yıkan gelişmeyi tüm dünyayı duyurdu!

ABD'nin Rusya ile askeri-teknik işbirliği yapan ülkelere uyguladığı yaptırımlar amacına ulaşamadı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rus uzman, ülkesinin yaptırım tehditlerine maruz kalan ülkelerden ücretleri almaya başladığını ve ABD'nin çabasının boşa çıktığını söyledi.

ABD'nin uyguladığı yaptırımları aşmanın yolunu bulan Rusya'nın daha önce askeri teçhizat tedarik ettiği ülkelerden bu teçhizatların ücretini almaya başladığı belirtildi.

Sputnik'e konuşan Rus askeri-teknik işbirliği sektöründen bir kaynak, "Önceki yıllarda dolar üzerinden yapılan ödemelerin tahsilatında sorun yaşıyorduk. Artık bir ödeme sistemi kuruldu, dolardan uzaklaşıp, euro da dahil olmak üzere ulusal para birimlerine geçiş yapıyoruz. Böylece sorun ortadan kalkıyor" dedi.

Gayriresmi verilere göre, 2018 yılı sonu itibarıyla Rus silah ithal eden ülkeler, yaklaşık 3 milyar dolar borçlandı.

ABD'de yürürlükte bulunan ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele (CAATSA) Yasası, Rus silah şirketlerine ve Rus silahı alan ülkelere yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

"Washington'un istediği sonuçlar gerçekleşmedi"

Ağustos ayında yaptırımlara ilişkin değerlendirmesinde Türkiye örneğini veren Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, S-400 füze savunma sistemlerinin tedarikini de öngören Rus-Türk askeri işbirliğinin, Amerikan yaptırımlarının Washington'un istediği sonuçları vermediğini gözler önüne serdiğini söylemişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yaptırımlar nedeniyle silah ihracatı alanında birtakım sorunlar olduğunu ancak ulusal paralarla alışveriş yapma, dolardan uzaklaşma gibi çözüm yolları bulunduğunu söyleyen Şugayev, "Bugün Rusya ve partnerleri, dolar kullanarak riske girmiyor. Bu, ABD için mutlaka bir sürpriz olacak. Farklı ödeme yöntemleri de mevcut" demişti.

Ayrıca Şugayev, Rusya'nın Türkiye'yle hangi para birimi üzerinden alışverişi yaptığı sorusuna net bir yanıt vermeden, "Ankara'yla ödemeler konusunda her şey yolunda" ifadesini kullanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23