• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus uzmandan flaş Türkiye açıklaması: Başarısız olacak

Yeniakit Publisher
2019-01-10 23:09:00 - 2019-01-11 03:32:25
Rus uzmandan flaş Türkiye açıklaması: Başarısız olacak

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Ortadoğu Merkezi Başkanı Vladimir Fitin, ABD’nin, Rus S-400 hava savunma sistemi alımı konusunda Türkiye’ye baskısını sürdüreceğini ancak başarılı olamayacağını söyledi.

ABD’nin, Rus S-400 hava savunma sistemi alımı konusunda Türkiye’ye baskısını sürdüreceğini söyleyen Rus uzman Fitin, bu bağlamda önümüzdeki haftalarda ABD’den bir heyetin gelmesinin bu baskının bir örneği olduğunu belirterek, “Bunun son çaba olmadığı açık” dedi.

"Başarılı olması pek mümkün görünmüyor"

Sputnik'e konuşan Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Ortadoğu Merkezi Başkanı Vladimir Fitin, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Amerikalılar, Türkiye'yi S-400 alımından vazgeçirmeyi defalarca denedi ve bu çabalarını sürdürecek, mümkün olan her şeyi yapacak. Bunun son çaba olmadığı açık. Ama şu da dikkate alınmalı ki, ABD Suriye'deki pozisyonundan vazgeçmiyor, bu yüzden şimdi Türkiye'yi, eylemlerini ABD'nin tercih ettiği doğrultuda gözden geçirmeye zorlayacak hiçbir şey yok. John Bolton'un Ankara ziyareti, Amerikalıların Suriyeli Kürtleri bırakmaya hazır olmadığını gösterdi. Türk tarafı, Suriye sınırında güvenliğin sağlanması ve YPG'ye karşı mücadele konseptinin Amerikalılar tarafından kabul edeceğini bekliyordu ama bu olmadı. Amerikalılar şimdilik seçimini Kürtlerden yana yaptı. Bu konuda anlaşma sağlanamadığından Amerikalıların, Türkiye'ye baskısında ve hava savunma sistemi alımı konusunda daha elverişli anlaşmadan vazgeçirmekte başarılı olması pek mümkün görünmüyor."

'ABD idaresinin eylemleri öngörülemez'

Washington'un, Ankara'yı kendi safına çekmek için her türlü yönteme başvurmaya hazır olduğunun altını çizen Fitin, "Mevcut ABD idaresinin eylemleri öngörülemez. Açıklamaları birbirini tutmuyor. Amerikalılar, Türkiye'yi Rusya'yla anlaşmadan vazgeçirmek için mümkün olan tamamen her şey yapmaya devam edecek. Misal şimdi Türkiye'nin kısmen parasını ödediği F-35'in sevkiyatını iptal etmekle tehdit ediyorlar" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23