• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus Ermenisinin gözü Kars ve Ağrı’daymış

Yeniakit Publisher
2021-10-10 11:23:00 -
Rus Ermenisinin gözü Kars ve Ağrı’daymış

Rusya devletine bağlı yayın organları Sputnik ve Russia Today’in genel yayın yönetmenliğini yapan Ermeni asıllı Margarita Simonyan, “Kars ve Ağrı Dağı’nın tekrar Rus topraklarına katılmasını istediğini” ifade etti.

Kırım Haber Ajansı’nın aktardığına göre Rus devlet televizyonu Rossiya-1’deki programına katılan Simonyan, “Ben emperyal Rus bilincine sahip bir insanım” ifadesini kullandı.

“Kars ve Ağrı Dağı’nın Rusya’ya geri dönmesini istiyorum. Utanç verici Kars Antlaşmasına kadar buralar, Rusya’ya aitti…” diyen Simonyan, “Daha önce Rusya’ya ait olan her şeyi geri almak isterdim. Daha da utanç verici olan Brest-Litovsk Anlaşması’na göre verilenleri de… O zaman ülkemizin nüfusunun yüzde 30’unu ve büyük toprak parçamızı başkalarına verdik. Ağrı Dağı, Ermenistan’ın ana sembolüdür…” diye konuştu.

43 yıl Rus işgalinde kalan Kars, Doğu Cephesi komutanı Kazım Karabekir’in emrindeki kuvvetlerin 28 Ekim 1920’de harekete geçmesi ve 9’uncu Kafkas Tümeni’nin şehre girmesiyle, 30 Ekim 1920’de düşman işgalinden kurtarılmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Atila Çelik

Bekle o..pu karı biz sizden kırımı, batumu alacağız

N.gezer

Siz 43 sene kalıpta tekrar o toprakları istiyorsanız bizde 600 sene kaldığımız Balkanları afrikayı arabistanı daha sayayımmı canım
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23