• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rum Yönetimi'nden AB'ye yaptırım baskısı

Yeniakit Publisher
2020-09-21 04:46:00 -
Rum Yönetimi'nden AB'ye yaptırım baskısı

Avrupa Birliği'nden (AB) Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını isteyen Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Almanya’nın başını çektiği baskılarla karşılaştığı iddia edildi.

Rum yönetimine yakınlığı ile bilinen ve Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nde yayımlanan Fileleftheros gazetesi Türkiye’ye yaptırım isteyen Rum liderliğinin diyaloğu tavsiye eden AB yönetiminin baskısı altında olduğunu yazdı.

Gazetede yer alan haberde, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Almanya’nın ve Avrupa Komisyonu’nun Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmelerin başlanmasına enerjisini harcadığı belirtildi.

Yaptırımda ısrar eden şımarık Rum yönetimini Almanya Başbakanı Angela Merkel’in frenlediği belirtilidi.

Doğu Akdeniz'de çıkan gerilim nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rum kesimi ve Yunanistan birlikte hareket ederken, diğer taraftan İsrail, BAE ve Mısır da Yunanistan ve Rum kesimine destek çıkıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hüseyin

rum yönetimi ab ye baskı yapmadan önce kıbrıs sorununu adil ve barışçıl bir karakterde çözmeye yardımcı olsun.sonra diğer akdenizde ki diğer sorunların çözülmesine yardımcı olur bu durum.

deniz

MERKEL HANIM MERKEL HANIM İÇİNDE BİZE KARŞI OLAN TERÖRİSTLERİ BİZE NE ZAMAN VERECEKSİN HEP BÖYLE GİTMEZ DEĞİL Mİ ? BEKLİYORUZ LAKİN UNUTMA !!! SİZİN LİDERİNİZ HİTLER TÜRKLERE KARŞI CEPHE OLUŞTURAMADI NEDEN Mİ BİR TANESİ KALIRSA İNTİKAMINI ALIR DİYE BENDE KİNCİ BİRİ OLARAK O TERÖRİSTLERİ TÜRKİYE DÜŞMANLARINI BİZE VERİRSİN YOKSA İLERDE SANA VE ALMAN HALKINA BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDETİRİZ VE AKLI SELİM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM BİZ TÜRKLER ZAMANI GELİNCE KNAIRTA KANIRTA İNTİKAM ALIRIZ YAZ BİR KENARA
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23