• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rugan çanta temizliği nasıl yapılmalıdır?

Yeniakit Publisher
2018-06-20 18:54:00 -
Rugan çanta temizliği nasıl yapılmalıdır?

Rugan çantalar şık davetlerin gözde aksesuarlarındandır. Rugan, deri üzerine kimyasal işlem yapılarak derinin etrafının özel bir malzemeyle kaplanıp parlak hale getirilmesiyle elde edilir.

Rugan çantalar, nemli bir bez yardımıyla temizlenip silinebildiği gibi limon suyu da çantayı temizlemede etkilidir. Özellikle derinin üzerindeki lekeleri çıkarmada etkili olan limon suyu, parlak tabakayı kolay bir şekilde temizlerken altındaki deriye de zarar vermez.

Rugan çanta temizlemede kullanılan bir diğer yöntem de makyaj temizleme sütüdür. Bir bez üzerine birkaç damla makyaj sütü eklenerek çanta temizliği ve bakımı yapılır.

Rugan, kullanması dikkat isteyen bir malzeme olduğu için sık kullanmamak ve zaman zaman dinlendirmek ruganın ömrünü uzatır. Diğer deriler kadar dayanıklı bir malzeme olmaması nedeniyle her gün kullanılmayacak abiye çanta, ayakkabı ve aksesuar yapımında tercih edilir.

Süet ve nubuk malzemelerin aksine suya dayanıklı olan rugan, yağmurlu havalarda da rahatça tercih edilebilir.

Rugan çantalarda kullanımdan dolayı zamanla oluşan kırılmalara en iyi çözüm vazelindir. Vazelinle yavaşça silinen leke ve kırılmalar derinin tekrar parlak halini kazanmasına yardımcı olur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayrıca özel rugan spreyleri ve kremleri de çanta bakımının yapılmasını kolaylaştırır ve çantanın kullanım ömrünü uzatır.

Son dönemlerde tekstil ve deri imalat sektörünün gelişmesiyle birlikte her renkte ve çeşitte rugan bulmak mümkündür. Tabii siyah, bir klasik olarak rugana en çok yakışan renktir. Siyah rugan çanta, özellikle düğün ve davetlerde rahatça kombinlenen ve tercih edilen aksesuarların başında gelir.

Siyah rugan yanında ten rengi ve kırmızı da rugan çanta yapımında en çok kullanılan renkler arasında yer alır. Erkek aksesuarlarında ise daha çok cüzdanlarda tercih edilen rugan, iddialı görüntüsüyle taşıyana farklı bir hava katar.

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23