• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Robotlarla ordu mu kurulacak? Tam 750 Bin TL’ye yüzünüzü istiyorlar

Yeniakit Publisher
2019-12-06 16:43:00 -
Robotlarla ordu mu kurulacak? Tam 750 Bin TL’ye yüzünüzü istiyorlar

Geomiq teknoloji firmasında çalışanlara ilginç bir teklif geldi. Dünyaca ünlü teknoloji firması robotlarında kullanmak için 750 Bin TL’ye yüz arıyor.

İsmi açıklanmayan bir robotik şirketi, üzerinde çalıştıkları son derece ilginç bir proje için Geomiq çalışanlarından yardım istedi. Geomiq şirketi imzalamış olduğu gizlilik anlaşması gereğince konu hakkında çok detaylı açıklamalar yapmasalar da şu kadarını söyleyelim robot endüstrisi büyük bir değişimin eşiğinde.

Gizemli robotik firması, bir robotun yüzü olabilecek kadın ve erkekler arıyor. Yani seçilen kişilerin yüzleri kopyalanacak ve üretilecek olan binlerce robotta kullanılacak, bir başka deyişle kazanan kişinin binlerce robot ikizi olacak.

Yolda yürürken bir anda kendini karşıdan gelirken görmek…

Eğer robot ikizleriniz olursa, kulağa çok saçma gibi gelen bu durum gerçek olabilir, çok acayip değil mi? Bunun ne kadar acayip bir durum olduğunu tasarımcılar da biliyor olacak ki yüzünüzün telif haklarını almak için size yaklaşık olarak 750 bin TL (130 bin dolar) öneriyorlar. Tabii ki bunun için yüzünüzün insanların ilk bakışta güvenebileceği, sıcak ve dostane bir yüz olması gerek. Üstelik bunun için ABD’de falan yaşamanız da gerekmiyor, sadece yüzünüzü [email protected] adresine yollamanız yeterli.

Şirket bunu mümkün olduğunca gizli tutma arzusunda.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şirket bu olayı çok fazla duyurmak niyetinde değil, bu yüzden proje hakkındaki bilgiler oldukça kısıtlı ve ismi bile hala gizli. Ancak yakın zamanda projenin halka açıklanacağını, böylelikle tam da istedikleri gibi bir yüzü bulabileceklerini düşünüyorlar.

Yüzüm nerede kullanılacak?

Demir Adam filminde olduğu gibi robotlardan bir ordu kurmak niyetinde değiller, bu noktada tamamen güvendesiniz. Bu robotlar yaşlı insanlar için bir nevi sanal arkadaş olacaklar ve üretimine de gelecek yıl başlanacak. Sızan bilgilere göre bu proje üzerinde yaklaşık 5 yıldır çalışılıyor ve arkasında son derece ciddi ve güçlü bir yatırımcı ordusu var. Yani bu projenin gerçekleşmesi neredeyse garanti gibi diyebiliriz, günün birinde arkadaşça yüzleri olan bir robot ordusu göreceğimiz kesin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İnanmayın

Beyler bu iş biraz oktay babunanın kanser ve kan bağışı kampanyasına benziyor

AYH8N ERG8N8Z EWET

Yůzsüzlüğün,otomosyon,teknoloji versiyonumum?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23