• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Reuters ‘son dakika’ olarak geçti! Alarm verildi!

Yeniakit Publisher
2020-02-10 22:33:00 -
Reuters ‘son dakika’ olarak geçti! Alarm verildi!

Avrupa'da Ciara fırtınası ulaşıma darbe vurdu. Belçika genelinde etkili olan Ciara fırtınası nedeniyle Brüksel Havalimanı'nda çok sayıda şirket uçuşlarını iptal etti. Almanya’da ise Frankfurt Havalimanı'nda fırtına nedeniyle 100 uçuş askıya alındı. Fırtına futbola da darbe vurdu. Almanya, Hollanda, İngiltere ve Belçika'da olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı maçlar ertelendi.

Havalimanı yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, saatte yaklaşık 110 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle meydan hizmetlerinde aksamalar yaşandığı ve uçuş güvenliği için aralarında British Airways, Lufthansa ve KLM’nin de bulunduğu hava yolu şirketlerinin 60 uçuşunun iptal edildiği bildirildi.

İngiltere'deki Birmingham Havalimanı'na inmeye çalışan bir uçak Ciara Fırtınası'na böyle yakalandı. Fotoğraf sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Almanya'da da çok sayıda uçuş iptal edildi

Almanya’daki Frankfurt Havalimanı'nda Sabine fırtınası nedeniyle 100 uçuş askıya alındı.

Frankfurt Havalimanı tarafından yapılan açıklamada, ülkeyi vurması beklenen Sabine fırtınası nedeniyle yaklaşık 100 uçuşun askıya alındığı belirtildi.

Açıklamada, rüzgarın şiddetini arttırmasının beklendiği ve uçuş iptallerinin artabileceği ifade edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Futbol maçlarını da vurdu

Fırtınanın Ciara olarak adlandırıldığı İngiltere ve İrlanda’da şiddetli yağışlara neden olduğu belirtildi.

İngiltere’de rüzgarın şiddetinin saatte 114 kilometreye ulaştığı, uçuşların, deniz ve tren seferlerinin iptal edildiği ifade edildi. Belçika ve Hollanda'yı da etkisi altına alan Ciara fırtınası nedeniyle maçlar da iptal edildi.

Ciara fırtınası, İngilterede hayatı olumsuz etkiliyor. Yerel medya, yetkililerinin toplamda 248 sel uyarısında bulunduğunu duyurdu.

Sel uyarıları, hayati tehlike başlığı altında geçildi. Almanya ve Hollandada 100den fazla uçak seferi iptal edilirken; İngilterede çok sayıda uçak seferinde aksamaların meydana geldiği belirtildi.

Rüzgar hızının saatte 121 kilometreyi bulduğu açıklandı. Kuzey Galler Otoyolu olarak bilinen A55te hız sınırı saatte 50 kilometreye düşürülürken; motosiklet, kamyon ve TIRların otoyola girişi yasaklandı.

Filika, yükselen dalgalar arasında kaldı

İngilterenin Hastings kentinde bir sörfçü, fırtına nedeniyle yükselen dalgalar arasında kaldı. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri, filika ile denize açılarak sörfçüyü kurtarmaya çalıştı. Filikanın dalgalarla boğuştuğu o anlar anbean kaydedildi.

Kurtarma ekiplerinin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, filikadaki ekiplerin ve sörfçünün durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB), Hollanda Birinci Ligi'nde ve ülke genelindeki amatör maçların ertelendiğini açıkladı.

Birinci ve İkinci liglerdeki karşılaşmaların ertelendiğini duyuran Belçika Futbol Federasyonu da bu maçların çarşamba ve perşembe günü oynanacağını bildirdi.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde de (Bundesliga) Borussia Mönchengladbach ile Köln arasında dün oynanması planlanan lig mücadelesi, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Avrupa’yı etkisi altına alan Sabine fırtınası, Almanya genelinde tüm tren seferlerinin iptaline neden oldu.

Ciara Fırtınası adıyla da bilinen Sabine Fırtınasının, Kuzey Avrupa’dan Almanya’ya giriş yaparak, saatte 180 km hıza ulaşacak olması nedeniyle yerel saatle 18.00 itibariyle nedeniyle Alman demir yolları Bundesbahn, ülke genelindeki tüm tren seferlerini iptal etti.

Bundesbahn’dan yapılan açıklamada, Sabine Fırtınası ülkeyi terk edinceye kadar trenlerin istasyonlarda kalacağına yer verildi.

Ülke genelinde 250'den fazla sel uyarısı yapıldı. İngiltere'nin kuzeybatısında yer alan Blackpool kasabasında sel suları altında kalan aracın sürücüsünü itfaiye ekibi kurtardı. Sel nedeniyle kasabada bazı evler tahliye edildi.

Premier Lig'de Manchester City-West Ham karşılaşması dahil bazı maçlar olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. Bazı bölgelerde şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Kesintiler nedeniyle 37 binden fazla ev elektriksiz kaldı.

Kraliçe 2. Elizabeth, ülkenin kuzeydoğusundaki Sandringham Kilisesi'ndeki pazar ayinine güvenlik uyarıları nedeniyle katılmadı.

Almanlar Sabıne, İngilizler Cıara diyor

Almanya’nın Sabine dediği fırtınaya ise İngilizler Ciara adını verdi.

Yoğun yağış ve fırtınanın yaşandığı bölgede çok sayıda uçuş, tren yolu ve spor müsabakası iptal edildi. Bölgede 200’den fazla taşkın ve sel yaşanırken, rüzgar saatte 145 kilometre hıza ulaştı.

Hollanda’daki Schiphol Havalimanı’ndaki 240’tan fazla uçuş iptal edildi. Hollanda’da rüzgar zaman zaman saatte 120 kilometre hıza ulaştı.

Hollanda’daki bütün açık havada yapılan spor müsabakaları iptal edildi.

İngiliz Network Rail, hava şartları dolayısıyla tren seferlerinde aksama yaşanabileceğini duyurdu.

Yetkililer, “İhtiyacı olmayan seyahat etmesin” açıklamasını yaptı.

İskoçya'da fırtına nedeniyle evlerin çatısı uçtu, 3 kişinin yaralandığı belirtildi. İskoçya dağlarında fırtınanın şiddetinin saatte 180 kilometreye kadar çıktığı kaydedildi.

Britanya Meteoroloji Servisi su baskınları, devrilen ağaçlar ile fırtınanın savurduğu parçalar ve kıyı bölgelerinde şiddetli dalgalar meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu. Çok sayıda feribot seferinin fırtına yüzünden iptal edildiği duyuruldu.

Belçika'ya da ulaşan Ciara Fırtınası'nın 24 saat boyunca ülke genelinde etkili olacağı ifade edildi. Ülkede fırtınanın saatteki hızının 130 kilometreye kadar çıkacağı duyurulurken başkent Brüksel'de 60 civarında uçuş iptal edildi. Ülkenin bazı kesimlerinde fırtına nedeniyle çok sayıda maddi hasar meydana geldiği aktarıldı.

Polis, halkı zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda uyarırken, dışarı çıkan vatandaşların özel araç yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmesi istendi.

Hollanda'da meteoroloji servisleri tatile çıkan karavan ve benzeri araç sürücülerine yola çıkmamaları yönünde tavsiyede bulundu. Amsterdam-Schiphol Havalimanı'nda 120 uçuşun iptal edildiği açıklandı.

Fransa'nın kuzey bölgesinin bazı kesimlerinde turuncu alarm verildi. Meteoroloji servisi 42 ilde alarm verirken fırtınanın bugün de etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Fırtınanın hızının yer yer saatte 110 kilometre ile 140 kilometreye kadar çıkacağı belirtildi. Fırtına nedeniyle demir yolu, deniz yolu ulaşımı ve uçak seferlerinde aksamalar yaşandığı bildirildi.

Saatte 140 kilometre hızla ilerleyen fırtına, ağaçlarının devrilmesine neden olurken Paris'in banliyö bölgesinde scooter kullanan bir adamın düşerek hayatını kaybettiği belirtildi. Beauvais Havaalanı'nda tüm uçuşların askıya aldığı duyuruldu. Ayrıca ülkenin bazı yerlerinde elektrik kesintisi yaşandığı kaydedildi.

Almanya'da ise Sabine adı verilen fırtına, ülkenin kuzeyi ve merkezinde etkili oldu.

Meteoroloji servisi tarafından ülkenin güneyini de aynı şekilde vurabileceği konusunda uyarı yapıldı. Demir yolları kuruluşu Deutsche Bahn, tren seferlerinde aksama olduğunu, aksamaların sayısında artış beklenildiğini açıkladı.

Özellikle demir yolu raylarının üzerine ağaç düşme ihtimalinin bulunduğu belirtilirken, Frankfurt ve Berlin havalimanlarının da fırtınadan etkileneceği bildirildi.

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) tüm Almanyada şehirlerarası tren seferlerini iptal ederken; istasyonlarda kalan yolcular otobüslerle taşındı.

Sabine Kasırgası sırasında tren raylarına devrilen ağaçlar nedeniyle bazı trenlerin rayların üstünde kaldıkları bildirildi. Deutsche Bahn, günler öncesinde hazırladığı kumanya paketlerini yolda kalanlara ulaştırdı. Evlerine ulaşamayan yolcular tren garlarında park pozisyonundaki trenlerin içinde sabahladı.

Yolculara battaniye ve bedava gıda kumanyaları dağıtıldı. Tren seferlerinin yanı sıra, Köln Frankfurt, Düsseldorf kentlerinde çok sayıda uçak seferi iptal edildi.

Sabine otobanları da kapadı

Almanya’nın Schlhleswieg kentinde elektirikler kesilirken, Paderbohnda kopan ağaç dalı, bir çocuğu ağır yaraladı. Almanyanın çok sayıda otobanında sürücüler de Sabine Kasırgasından etkilendi. Rüzgar hızı saatte 120 kilometreye ulaşan kasırganın, otobanlara savurduğu ağaç ve çeşitli parçalar nedeniyle çok sayıda trafik kazası da meydana geldi. A45 ile Köln Aachen otobanı A4, trafiğe tamamen kapatıldı.

Kasırga nedeniyle bugün, Kuzey Almanya kentleri başta olmak üzere bazı şehirlerde eğitime ara verildi. Almanya Meteoroloji Dairesi (DWD)  Sabine Kasırgasının Salı günü sabah saatlerine kadar süreceğini bildirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sukru

Almanlar hava alanını yanlış yere kurmuşlar.Bizim azgın azınlık onlara niye akıl verip buraya hava alanı yapmayın diye uyarmamış hayret.Halbuki İstanbul hava limanını buraya yapmayın diye biryerlerini yırtıyorlardı.

Vatandaş

Ey kâfir ler sonunuz bir şekilde gelecek Mevlam neyler neylerse güzel eyler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23