• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ressam Ergün Başar'ın çizdiği portreler Eskişehir'de sergileniyor

Yeniakit Publisher
2020-01-20 15:36:38 -
Ressam Ergün Başar'ın çizdiği portreler Eskişehir'de sergileniyor

ESKİŞEHİR (AA) - Ressam Ergün Başar'ın 25 portreden oluşan "Atatürk: İz Bırakan İlkler" adlı sergisi Eskişehir'de sanatseverlerle buluştu.

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde açılan ve Mustafa Kemal Atatürk'ten Mehmet Akif Ersoy'a, Aziz Sancar'dan Muazzez İlmiye Çığ'a kadar siyaset, sanat ve bilim dünyasından başarılı kişilerin portrelerinden oluşan sergi ilgi görüyor.

Ressam Ergün Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük emeklerle hazırladığı serginin Eskişehir'de açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Açtığı sergilerle sanata ve sanatçıya değer veren Mustafa Kemal Atatürk'e olan borcunu ödemeye çalıştığını anlatan Başar, şöyle konuştu:

"Sergide Türkiye'de önemli hizmetler yapmış, ilklere imza atmış ancak vefat eden önemli isimlerin yanı sıra şu an hayatta olan kişileri de göreceksiniz. Sergide yer alan birkaç eser dışındaki portreleri Eskişehir'e bağışladım. Portrelerim, açılması planlanan Ergün Başar Portre Müzesi'nde sergilenecek. Kentte adımla bir müzenin açılacak olması beni çok mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sergi, 30 Ocak Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23