• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rengiyle gözleri şenlendiren cam mısır nasıl pişirilir?

Yeniakit Publisher
2019-04-18 11:27:00 -
Rengiyle gözleri şenlendiren cam mısır nasıl pişirilir?

Bakıldığında mısırdan daha çok birer boncuğa benzeyen renkli cam mısırlar nasıl pişirilir?

Son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan ancak çarşıda, pazarda sıklıkla göremediğimiz cam mısırlar renkleriyle iştah kabartıyor. Birkaç sene önce tohumları ABD’den getirilen bu mısırlar Anadolu’da büyük ilgi gördü. Aslında bu ilginç renkli mısırlar bir Kızılderili geleneğinin örneği... Bu mısırları Anadolu’da uzunca yıllardın var olan sarı-siyahlı mısırlarla karıştırmamak da yarar var. Çünkü sözünü ettiğimiz cam mısırlar adeta birer boncuk gibi görünüyor; canlı renkleriyle dikkat çekiyor.

Uzun yıllar süren uğraş

ABD’nin Oklahoma Eyaleti’nde yaşayan ve kökeni Kızılderililere dayanan Carl Barnes uzun yıllar süren uğraşlarının ardından 90’lı yıllarda arzu ettiği renkli mısırları üretti. Söz konusu bu mısırlar ve tohumları kısa sürede tüm dünyaya hızla yayılmaya başladı.

Lif deposu

Bildiğimiz mısır gibi renkli cam mısırlar da karbonhidrattan oluşur. Mısır ayrıca yüksek lif içeren bir gıdadır. Bir kase patlamış yağsız patlamış mısır günlük lif ihtiyacının tamamını karşılar. Mısır; fosfor, magnezyum, çinko, potasyum, B6 vitamini yönünden zengindir.

Bir avucu 97 kalori


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Lezzetli olduğu kadar bolca kalori içeren mısırı ölçülü tüketmekte yarar var. Bir avuç yağsız patlamış mısırın 97'dir. Kısacası üç avuç patlamış mısır iki dilim ekmeğe eşdeğerdir. Haşlanmış bir koçan orta boy mısırın kalorisi ise 96'dır. Bir yemek kaşığı haşlanmış mısır ise 10 kaloridir. Yani ölçüyü kaçırmadan salatalarınızı mısır ile süsleyebilirsiniz.

Peki, Anadolu'da da sık sık gördüğümüz renkli cam mısırlar nasıl pişirilir?

Renkli görüntüleriyle iştah kabartan renkli cam mısırlarını suda ya da buharda pişirebilirsiniz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23