• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramazanoğlu dualarla anıldı

Yeniakit Publisher
2013-02-23 22:01:00 - 2013-02-23 22:01:50
Ramazanoğlu dualarla anıldı

94 yıllık ömrünü istikamet ve takva ölçüleri içinde Allah’a ve Allah’ın kullarına hizmet ve irşadla geçiren son dönem büyük Allah dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu, vefatının 29. senesinde dualarla yad edildi

HABER MERKEZİ-94 yıllık ömrünü istikamet ve takva ölçüleri içinde Allah’a ve Allah’ın kullarına hizmet ve irşadla geçiren son dönem büyük Allah dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu, vefatının 29. senesinde dualarla yad edildi. Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı tarafından düzenlenen, “Mahmud Sami Ramazanoğlu’nu Anma ve Anlama” programı dün Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Ramazanoğlu’nun hizmetleri anlatıldı ve dualar edildi. Programda, oturum başkanlığını Altınoluk Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Taşgetiren yaparken, konuşmacı olarak Ramazanoğlu’nun torunu Mahmud Kirazoğlu, Erkam Yayınları Sahibi Abdullah Sert ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Derin katıldı.
DUALAR OKUNDU
Ahmet Taşgetiren yaptığı konuşmada, programın Mahmud Sami Ramazanoğlu’nu daha yakından tanımak bakımından önemli olduğunu söyledi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Derin de, Ramazanoğlu’nun tasavvufa önemli bir katkısı olduğunu belirterek, İslam’ın, Allah demenin yasak olduğu dönemlerde tasavvufu hiç intikaya uğratmadan anlattığını kaydetti. Torun Mahmud Kirazoğlu, dedesinin sohbetlerinde herkese hitap ettiğini söyledi. Sadakat, ibadet, züht, takva, hizmet aşkı, duruş, davranış, hor görmeme gibi özelliklere dedesinin sahip olduğunu ifade eden Kirazoğlu, dedesinin yaptığı her işi en güzel şekilde yapmaya çalıştığını vurguladı. Kirazoğlu ayrıca dedesinin ev işlerinde rahmetli Hacı annesine de yardım ettiğini belirtti. Erkam Yayınları Sahibi Abdullah Sert ise merhum Ramazanoğlu’nun kitap yazmak için yola çıkmadığını insanlara bir şeyler anlatmak için yola çıktığını söyledi. Ramazanoğlu’nun para, şöhret ve kadın zaaflarına karşı çok dikkat ettiğini ve bu konuda savunma setleri oluşturduğunu ifade eden Sert, talebelerine de bu konularda uyarılarda bulunduğunu kaydetti. Oturumun ardından programda, Mahmud Sami Ramazanoğlu için dualar okundu ve hayırla yad edildi.   

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23