• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramazanın 18. günü | İftar menüsü 23.05.2019

Yeniakit Publisher
2019-05-23 11:46:00 -
Ramazanın 18. günü | İftar menüsü 23.05.2019

Ramazan sofralarınız için birbirinden güzel tarifler..

Brokoli çorbası

Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 1 soğan
  • 5 - 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı krema ya da 6 kaşık süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • tuz, karabiber

Yapılışı

Tencerenin içine brokoli ve suyu alarak haşlayın. Bir süre sonra üzerine tuzu ilave ediniz. 

Başka bir tencerenin içine soğanı ve tereyağını alarak kavurun. Pembeleştiğinde içerisine unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Haşlanan brokolileri unlu tencereye aktarın. Bir taşım kaynadıktan sonra blenderdan geçirerek karabiber ekleyin.

En son kremayı ilave edip ocaktan alın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Kol böreği 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 500 gr un
  • 2 su bardağı su (bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 300 gr kıyma
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • tuz, karabiber, kekik, pul biber
  • 5 soğan

Yapılışı

Derin bir kap içerisine un, su ve tuzu alın. Suyu kontrollü şekilde ununuzun durumuna göre belirleiyn.

Hafif yapışkan bir hamur oluşunca 10 - 15 dakika kadar yoğurun.

Hamur tamamen toplandığında yarım saat kadar üzerini örterek bekletin.

Hamur dinlene kadar soğanı küçük küçük doğrayıp kıymayla kavurun. Çok pişirmeden suluyken içerisine dilediğiniz baharatları atın. Soğumaya alın.

Hamurlar dinlenince teker teker yağa bulayıp 10 dakika tekrar bekletin.

Ardından bir bezin üzerinde kenarlarını çekişitirerek hamuru büyütün.

Arasına kıymalı harcı serpiştirin ve bez yardımıyla yuvarlayın. 

Üzerine yağ sürerek 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

 

Yoğurtlu patates çanakları

Malzemeler

  • 10 - 15 adet minik patates
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 közlenmiş kırmızı biber
  • taze soğan
  • tuz, karabiber
  • isteğe göre mayonez

Yapılışı

Patatesleri tencereye alıp üzerine su gelecek şekilde ocağa alın. Hafif ateşte çatlamamasına özen göstererek haşlayın.

Çıkan patateslerin tepelerini kesip içlerini oyun. İçinden çıkan patatesleri derin bir kaseye alıp ezin.

Üzerine yoğurt, baharatlar, köz biber ve taze soğanı ilave edin. İsterseniz mayonez ve hardal sosu da ilave edebilirsiniz.

 

Kayısı kompostosu

Malzemeler

  • 300 gr kuru kayısı
  • 8 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Karanfil

Yapılışı

Tencereye suyu ve şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırın.

Kaynadıktan sonra içerisine kayısıları ilave edin. 25 - 30 dakika kadar kaynatın.

Ocaktan alın ve karanfilleri ekleyin. İlk sıcağı çıktıktan sonra dolapta soğuması için 3- 4 saat dinlendirin.

Bir önceki günün menüsüne bakmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun..

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23