• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramazanda deve sütü için, susuzluk hissini ortadan kaldırın

Yeniakit Publisher
2018-05-24 17:49:00 -
Ramazanda deve sütü için, susuzluk hissini ortadan kaldırın

Somalili Halime Abdi atalarından kendilerine miras kalan geleneği sürdürdüklerini dile getirerek, Ramazan ayında çoğu yemeğin yanında deve sütü içtikleri için susuzluk hissetmediklerini ve özellikle sahurda deve sütünü tercih ettiklerini söyledi.

Somalililer Ramazan ayında açlık ve susuzluk hissettirmediği için deve sütünü sofralarından eksik etmiyor.

AA muhabirine konuşan Dr. Abdullah Malik, deve sütünün başta mide rahatsızlıkları olmak üzere, kansızlık, diş ağrıları gibi birçok hastalığa şifa ve aynı zamanda yağ yakma özelliğine sahip olduğunu ifade etti.

Deve Sütü Dağıtım Şirketi Muhammed Nur, özellikle ramazan ayında süt satışının arttığına dikkati çekerek, "Şirketi kurduğumuzdan beri, büyük bir müşteri kitlesi kazandık. Bunun nedeni de işimize hile karıştırmamamız" dedi. Ramazan'ın ilk günü 500 litre süt sattıklarını söyleyen Nur, bu ölçünün beklentilerinin çok üstünde olduğunu dile getirdi.

Somalili Halime Abdi ise atalarından kendilerine miras kalan geleneği sürdürdüklerini dile getirerek, Ramazan ayında çoğu yemeğin yanında deve sütü içtikleri için susuzluk hissetmediklerini ve özellikle sahurda deve sütünü tercih ettiklerini söyledi.

Somali Körfez ülkelerine de deve sütü ihraç eden ülkelerin başında geliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23