• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramazan Serdivan’da coşkuyla karşılandı

Yeniakit Publisher
2017-05-28 14:17:10 -
Ramazan Serdivan’da coşkuyla karşılandı

Serdivan Belediyesi, Ramazan ayı münasebetiyle düzenlediği birbirinden farklı etkinliklerle özlenen Ramazan ruhunu yaşatmaya devam ediyor.

Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında Serdivan Belediyesi tarafından düzenlenen iftar sonrası programlara her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yanında gerçekleştirilen etkinliklerde; 7’den 70’e herkes tasavvuf müziği ve ilahilerin yanı sıra Hacivat Karagöz oyunuyla Ramazan’ın coşkusunu doyasıya yaşarken alana aileleri ile birlikte gelen çocuklar da Hacivat Karagöz oyununa aktif olarak katıldı. Genç, yaşlı her yaştan vatandaşın beğenisini toplayan ve gönüllerin pasını silen etkinliklerde misafirlere ücretsiz olarak sunulan pamuk şeker, allı güllü ve Osmanlı Şerbetiyle ağızlar da tatlandı.

Vatandaşlar etkinlik alanına kurulan çadırda çaylarını yudumlayıp sohbet ederken, çocuklar da kaykay, zıpzıp ve tırmanma gibi parkurlardan oluşan şişme oyun gruplarında eğlenceli vakit geçirdi. Serdivan Belediyesinden yapılan açıklamada; Mustafa Ceceli ve Gorajde İlahi Topluluğunun da sahne alacağı etkinliklerde, bir ay boyunca her akşam farklı gösterilerin sergileneceği ifade edilerek; geleneksel kültürümüzde yer alan ve Ramazan ile özdeşleşmiş değerlerimizi hep birlikte idrak etmek adına Fikir ve Sanat Akademisi yanında gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerine tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23