• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin'den 6 ülkeye "operasyon" çağrısı

Yeniakit Publisher
2019-11-28 16:46:00 -
Putin'den 6 ülkeye "operasyon" çağrısı

Rusya lideri Putin, Toplu Güvenlik Antlaşması Örgütü ülkelerini terörle mücadelede ortak operasyon yapmaya çağırdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, Toplu Güvenlik Antlaşması Örgütü toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Putin, Toplu Güvenlik Antlaşması Örgütü ülkelerini teröristlere karşı ortak operasyon yapmaya çağırdı. Putin, Rusya Federasyonu'nun Suriye'de edindiği deneyimi paylaşmaya hazır olduğunu, birlikte teröristlerle mücadele edebileceklerini belirtti. Ukrayna ve Suriye krizine dikkat çeken Rus lider, kaynar noktalardaki sorunları birlikte çözmeleri gerektiğini de ifade ederek, "Uluslararası terörle mücadeledeki ortaklarla etkileşimlerimizi daha da güçlendirmek için çaba göstereceğiz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Toplu Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün barış gücünün artırılması çağrısında da bulundu. Yeni sıcak noktalarda olası sorunların göz önünde bulundurulmasına dikkat çeken Rus lider, Toplu Güvenlik Antlaşması Örgütü kriz merkezindeki sorunların çözülmesi gerektiğini hatırlattı.

Nazizm aleyhindeki kararlara teşekkür

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Toplu Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün katılımcılarına Nazizm aleyhinde aldıkları kararlar için teşekkür etti. Putin, Rusya'nın yalnızca Nazizm'in Birleşmiş Milletler'de yüceltilmesiyle mücadele kararını taslak olarak desteklemediğini, aynı zamanda bir kurucusu olduğunu hatırlattı.

Zafer Geçit Töreni'ne davet

Putin, Toplu Güvenlik Antlaşması Örgütü liderlerini 2020'de Moskova'da yapılacak Zafer Geçit Töreni'ne davet etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Toplu Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün oturumuna Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov başkanlık etti. Toplantıya Beyaz Rusya Başkanı Aleksander Lukaşenko, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev'in, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan Devlet Başkanı Emomali Rahmon ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan katıldı.

Zirvede, Toplu Güvenlik Antlaşması Örgütü ülkelerinin başkanları tarafından 15 belge imzalandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Sarı çiyan sende iki yüzlü davranıyorsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23