• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Provokatör Tanrıkulu'ndan 'civa' taktiği: Tehdit ediliyorum!

Yeniakit Publisher
2014-10-13 16:57:00 - 2014-10-13 17:30:13
Provokatör Tanrıkulu'ndan 'civa' taktiği: Tehdit ediliyorum!

PKK kotasından CHP'ye alınan Sezgin Tanrıkulu, Kobani bahanesi ile sokakları savaş alanına çeviren vandalları kışkırtan mesajlarını skandal biçimde savundu. Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından hedef gösterildiğini söyleyerek tehditler aldığını iddia etti.

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlığını da yapmış olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. IŞİD'in Kobani'ye yönelik yaptığı saldırıları bahane edilerek Türkiye'de yapılan eylemlerle ilgili ağır bir bilanço ortaya çıktığını belirten Sezgin Tanrıkulu, ağır bilançonun sorumlusunun hükümet olduğunu iddia etti. Eylemcileri tahrik eden provokatif mesajlarının üzerini örtmeye çalışan Tanrıkulu, hükümetin sorumluluğu muhalefete atarak sorumluluktan kaçamayacağını belirtti.

Sosyal medya hesabı üzerinden attığı provokatif  mesajlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hedef gösterildiğini belirten ve basın toplantısında attığı twetleri okuyan PKK'nın CHP'li avukatı Tanrıkulu, attığı twetlerle sokağa çağrı yapmadığını, "vicdan çağrısında" bulunduğunu iddia etti. Tanrıkulu, "Attığım twetlerin hiçbirinde sokak adres gösterilmiyor. Aksine şiddet dışındaki yöntemler ve dayanışma öneriliyor. Cumhurbaşkanı Rize'de çok açıkça beni hedef gösterdi. Onun hedef göstermesinden sonra birçok yerden tehdit almaya başladım. Onun yandaş kalemleri yazmaya başladı, tehdit edilmeye devam ediyorum. Başbakan bunları okumadan veya okumuşsa anlamadan veya yanıltarak kamuoyunu benim üzerimden yönlendirmeye çalışıyor. Benim siyasetçi kimliğinden önce insan hakları savunuculuğu kimliğim var, avukat kimliğim var. Ben 80'li, 90'lı yıllarda, en karanlık dönemlerde, JİTEM'in namluluları bizim ensemizde dolaşırken bile insan haklarını savundum, şiddete karşı çıktım, tehditlerden yılmadım. Başbakanın da Cumhurbaşkanının da bu tehditlerinden yılmam" dedi.

'HESABI SORULUR' TEHDİDİ

Öcalan'ın avukatı Tanrıkulu tehditlerden yılmayacağını belirterek, "Bu tehditler nedeniyle bana ve yakınlarımın tırnağına zarar gelirse bunun hesabı kendilerinden sorulur." diyerek tehditvari sözler sarf etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23