• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK’cı öğretmen devlete meydan okuyor!

Yeniakit Publisher
2017-03-30 16:13:00 - 2017-04-03 21:09:07
PKK’cı öğretmen devlete meydan okuyor!

Terör yandaşı kamu personellerinin ihracına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayımlananması ile gözlerin çevrildiği PKK’cı öğretmen Helin Doğan’ın devlete meydan okumaya devam ettiği belirlendi.

Kanlı terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı mahkeme kararıyla tescillenmesine rağmen 1 yıldır devletteki görevinden el çektirilmeyen Bahçelievler Siyavuşpaşa İlkokulu öğretmeni Helin Doğan’ın sosyal medya hesabında devlete meydan okuduğu tespit edildi. Öğrenci velilerinin büyük tepkisini çeken PKK’cı öğretmenin Facebook’ta talebelerle çekildiği fotoğrafı paylaşarak “Can kelebeklerimle en güzel kapak, cuk!” ifadelerini kullandığı, devleti ise “Zalimin talim ettiği yola minnet eylemem!” sözleriyle hedef aldığı belirlendi.

1 YIL 6 AY HAPSİ VAR

Resmi Gazete’de yayımlanan terör örgütleri ile iltisaklı kamu personellerinin sözleşmelerinin feshine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı sonrası gözlerin çevrildiği PKK yandaşı memurlardan olan Helin Doğan, sosyal medya hesabı üzerinden PKK yanlısı paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle yargılanmış, 27 Mayıs 2016’da 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada verilen kararda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmedilmiş ve Doğan’ın aynı suçu 5 yıl içerisinde tekrar işlediği takdirde hapse atılacağı kaydedilmişti. Akit’in 17 Eylül 2016’da “Minik yavrular bu militana mı emanet?”, 27 Eylük 2016’da “Öğretmen görünümlü militana hapis” başlıklı haberlerle gündeme taşıdığı skandala rağmen Helin Doğan, Bahçelievler Siyavuşpaşa İlkokulu’ndaki ana sınıfı öğretmenliği görevine devam ettirildi.

TUTUKLANMADI, İHRAÇ EDİLMEDİ, KÜSTAHLAŞTI

Öğrenci velilerinin tepkisini çeken PKK suçlusu öğretmen Doğan’ın 4-6 yaş aralığındaki talebelere zehirli fikirlerini aktarması aylar boyunca rahatsızlık uyandırdı. Tepkilere aldırmayan Helin Doğan, sosyal medya adresi Facebook’ta yaptığı bir paylaşımda kendisinden rahatsızlık duyanlara adeta meydan okudu. 26 Ocak 2017’de öğrencilerle birlikte çekildiği fotoğrafı yayınlayan Helin Doğan, “Can kelebeklerimle en güzel kapak, cuk!” sözlerini not olarak ekledi. PKK propagandasını yapma suçundan mahkumiyeti bulunan Helin Doğan, aynı paylaşımında çirkin bir ima ila devleti de hedef aldı. Doğan, “Zalimin talim ettiği yola minnet eylemem!” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TERÖR PROPAGANDASI YAPTIĞI PAYLAŞIMLAR

Hapis cezası almasına neden olan PKK yanlısı paylaşımları da Helin Doğan, Facebook adresi üzerinden yapmıştı. Siyavuşpaşa İlkokulu’nda öğretmen olarak barındırılan Helin Doğan, 21 Ağustos 2015 tarihli sosyal medya paylaşımında “Demem o ki bir düşün bakalım Tunali Hilmi’de, Taksim’de, Karşıyaka’da gördüğün devlet, Silopi’de nasıldır? Şu dünyadan göçüp gitmeden bir kez olsun düşün hiç olmazsa, on binlerce yurttaşın neden 30 yıldır dağa çıktığını” ifadelerini kullanarak dağdaki eli silahlı teröristleri insan hakları savunucuları gibi lanse etti. Terör partisi HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde barajı aşması üzerine kendisini kaybeden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden ana sınıfı öğretmeni Doğan yaptığı paylaşımda, “Halay çekmek isteyen %13’ü evde zor tutuyoruz Uzuuuun!” dedi. Bir başka paylaşımında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan öğretmen Doğan, “Yani diyor ki ‘inşaat ya resuulallah’. asıl şimdi diren Kobane!” ifadelerini kullandı. Devletten maaş alan Doğan, 1 Temmuz 2015 tarihli paylaşımında ise “Sahibinden satılık DEVLET, hem de BAHÇELİ!” sözlerini sarf etti.

FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23