• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK ve DAEŞ’e niye oy verdin

Yeniakit Publisher
2016-07-13 07:19:00 - 2016-07-12 22:58:53
PKK ve DAEŞ’e niye oy verdin

Başbakan Binali Yıldırım, “2013’te DAEŞ ve PKK’ya karşı Meclis’te karar alınırken CHP niye ‘hayır’ oyu verdi, onun cevabını versin önce. Kimin DAEŞ’e müzahir olduğu, kimin PKK’ya müzahir olduğu, Meclis’te yapılan o oylamanın sonucunda belli” dedi.

MUHAMMET KUTLU / ANKARA Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında müjdeleri peş peşe sıraladı. Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi dokuz gün olacağını söyleyen Başbakan, geçtiğimiz bayram tatilinde Türkiye’nin havalimanı trafik yoğunluğunda rekor kırdığını belirtti. Başbakan sağlıkta yeni dönemin müjdesini verdiği konuşmasında, “Şimdi sağlıkta yeni bir değişim yapıyoruz. Sağlık şehirleri kuruyoruz, şehir hastaneleri yapıyoruz. İçinde otelleri hastaneleri olan bir kasabayı andıracak bu hastaneler. Şu anda 16 büyükşehir inşaatı devam ediyor. 30 ilimizi kapsayacak çalışmalar tamamlandığında 35 bin yatak kapasitesi sağlayacağız. Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri tamamlanarak hizmete alınacak bu yıl” ifadelerini kullandı. 

“SREBRENİTSA’NIN HESABINI VERSİNLER”

Başbakan Binali Yıldırım, “Mübarek Ramazan Bayramı’nı geride bıraktık. Grup başkanvekilimiz size Kurban Bayramı müjdesini de verdi. Allah nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin” diyerek Kurban Bayramı’nda uzun tatilin müjdesini paylaştı. Konuşmasının başında Srebrenitsa katliamını anan Başbakan, “Az önce kız kardeşimizin yakamıza taktığı çiçeğin anlamını herkes bilmeyebilir. 11 Temmuz Srebrenitsa katliamının 21. yıldönümü. Yakamızdaki çiçekler bu katliamı tüm dünyaya hatırlatıyorlar. Bu çiçek, katliam kadar Bosna’nın unutulmaz bilge kralı Aliya İzzetbegoviç’i de hatırlatıyor bizlere. Ne demişti kendisi, ‘Katliamı unutturmayın, çünkü unutulan katliamlar tekrarlanır’ Avrupa’nın göbeğinde yaşanan 8372 şehidin verildiği bu soykırım, unutulmayacak, unutturmayacağız. Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa çevresini korumak için görevlendirilen BM yetkilileri bu katliama seyirci kalarak bir insanlık ayıbına imza attılar.  Bu güvenlik güçlerini oluşturan ülkeler, medeniyet dersi vermeye çalışan Batılı dostlarımızdır. Onlar terörle mücadeleye laf yetiştireceklerine bizim yasalarımızı değiştirme öğüdü vereceklerine, Avrupa’nın göbeğindeki insanlık suçu için niye görevini yapmadılar bunun hesabını versinler. Srebrenitsa’da yaşanan hadise 2. Dünya Savaşı’ndan sonra bölgede görülen en büyük insanlık dramı. Bunları hatırlayacağız, bu hadise Irak’ta, Suriye’de yaşanmaya devam ediyor. Biz nasıl daha önce mazlum Bosna halkının yanındaysak şimdi de mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız.”

“TRAFİKTE SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ”

“Bu bayramda maalesef yine trafikte acılar yaşadık. Biz yolları yaptık, görevimiz yolları yapıp güvenliğini artırmak. Bundan sonrası görev vatandaşlarımızda” diyen Başbakan şöyle devam etti: “Yolları böldük canları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik. Her ne kadar trafikteki araç sayısı iki katın üzerine çıksa da, trafik kazalarında sayı artmasına rağmen, ölümlü kazalarda azalma devam ediyor. Bütün bunlara rağmen istediğimiz düzeyde değiliz. AB’nin hedef koyduğu sıfır ölümlü kaza bizim de hedefimizdir. Yeni eğitim yılından itibaren trafikte can ve mal güvenliği için bir seferberlik başlatıyoruz.” 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ HEM HAYAT KURTARDI HEM ZAMAN”

Geçtiğimiz ay da çok güzel işlere hükümetimiz imza attı” diyerek Osmangazi Köprüsü’ne değinen Başbakan, “Cumhurbaşkanımızın ve vatandaşımızın katkısıyla Osman Gazi Köprüsü deyip geçmeyelim. Dünyanın 4. büyük köprüsü. Dillere destan oldu, sonunda AK Parti geldi hayaller gerçek oldu. Osman Gazi Köprüsü 1 Temmuz’da hizmete girdi. 9 gün boyunca vatandaşımıza bir güzellik yapalım dedik, 9 gün boyunca işletici firma da fedakârlık yaparak bütün bayramda vatandaşlarımız Körfezi dolaşmaktan kurtardık. 3 dakikada Gebze’den girdi, Yalova’dan çıktı. Koca İzmit Körfezi’ni geçiyorsunuz. İşte medeniyet bu, millete hizmet bu. 9 günde 1 milyonun üzerinde vatandaşımız bu konfordan yararlandı. Osman Gazi Köprüsü hem hayat kurtardı, hem zaman tasarrufu yaptı, hem bayram trafiğini rahatlattı” şeklinde konuştu.  

HERKESİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK KARARLAR

“Arife günü Bakanlar Kurulu’nda bir ilki gerçekleştirdik, millete açtık. Canlı yayında ne konuşuluyor milletimiz gördü. Bugün bir müjdeyi milletimizle paylaştık” hatırlatmasını yapan Yıldırım, “Türkiye’nin yatırımcısının yüzünü güldürecek, gereksiz yüklerden kurtaracak, damga vergisi gibi bir uygulamayı sorun olmaktan çıkaracak, çek denen ödeme aracını daha güvenli hale getirecek, iflas ertelemeyi ortadan kaldıracak, işçiden memura, şehit yakınından çiftçiye, esnaftan büyük yatırımcıya herkesin yüzünü güldürecek kararlar aldık. İyi giden ekonomimiz daha da güzelleşecek, Türkiye kalkınma yönünde emin adımlarla ilerlemeye devam edecek” şeklinde güzel haberleri paylaştı. 

“DİĞER PARTİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Muhalefet partilerinin muhalefet yapma gibi bir görevi var. Buna asla ve asla söyleyecek bir şeyimiz yok. Ama isteriz ki Meclisimiz daha etkin çalışsın. O yüzden gündemde olan içtüzük konumuz var. İçtüzükle ilgili bir şey yapmanın zamanı geldi ve geçti. Çünkü maalesef bu konuda kötü alışkanlıklar, içtüzüğün getirdiği imkânları amacı dışında kullanma aldı başını gitti. AK Parti grubu olarak içtüzük konusunda birlikte hareket etme ve içtüzüğün daha etkin hale getirilerek Meclis’in daha hızlı çalışmasını sağlayacak yeni içtüzüğün yapılması konusunda diğer partilerin desteğini bekliyoruz. 

SAĞLIKTA YENİ DÖNEM

Konuşmasında, “Sağlık AK Parti iktidarının başarı öykülerinden bir tanesidir. AK Parti sağlıkta büyük bir değişim geliştirdi. Türk modeli artık tüm dünyanın merak ettiği bir sistem haline geldi” diyerek sağlıkta yapılacaklara sözü getiren Başbakan, “AK Parti iktidarında devlet hastaneleri millet hastaneleri haline geldi. Vatandaş hastaneye, doktora kavuştu, istediği tedaviyi gördü. 810 tane yeni hastane ve ek bina yaptık. Bin 775’i ilk basamak sağlık kuruluşu olmak üzere 2 bin 585 sağlık tesisini hizmete aldık. Şimdi sağlıkta yeni bir değişim yapıyoruz. Sağlık şehirleri kuruyoruz, şehir hastaneleri yapıyoruz. İçinde otelleri hastaneleri olan bir kasabayı andıracak bu hastaneler. Şu anda 16 büyükşehir inşaatı devam ediyor. 30 ilimizi kapsayacak çalışmalar tamamlandığında 35 bin yatak kapasitesi sağlayacağız. Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri tamamlanarak hizmete alınacak bu yıl” dedi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23